07.06.2024

Opbakning til Herstedvester fra uventet kant

En mor til en tidligere indsat i Herstedvester har uopfordret skrevet en mail til fængslet, hvor hun støtter 100 procent op om personalet.


”I gjorde absolut det rigtige i Peter Madsen-sagen”

Denne mail må gerne offentliggøres, hvis I har brug for det. Det er på tide, at folk får sandheden fra en anden vinkel. Nemlig fra et menneske der har oplevet det fra virkelighedens verden. Men jeg vil gerne være anonym af hensyn til min datter (Fængselsforbundet er bekendt med afsenderens navn og adresse).

Jeg er mor til en tidligere indsat i Herstedvester Fængsel. Det gjorde mig meget bedrøvet og harm at læse i BT, at de ansatte i Herstedvester føler sig nedgjorte og udstillet som klovne efter Peter Madsens flugt.

Lad mig slå fast med 7 tommer søm: DE ANSATTE I HERSTEDVESTER ER KOMPETENTE, DYGTIGE MEDARBEJDERE OG UDSTRÅLER STOR RESPEKT OG ANSVAR OVERFOR DERES ARBEJDE.

Det bedste der kunne ske for hende, var at komme til jer.

Jeg havde aldrig været i kontakt med fængselsvæsnet, før min datter blev anholdt. Det havde min datter heller ikke. Den tålmodighed, omsorg og hjælp min datter fik hos jer, har nu udmøntet sig i, at hun sidder i åbent fængsel, er i gang med uddannelse og har slettet sin tidligere omgangskreds fra sit liv.

Hun siger selv, at det bedste der kunne ske for hende, var at komme til jer.

I har tålmodigt fundet jer i alle mine dumme spørgsmål og frustrationer. Altid med et smil og hjælpsomhed.

I kan ikke gøre jeres arbejde anderledes. Hvordan skulle I det? Skal I være hårdere? Skal I behandle de indsatte anderledes? Svaret er nej. Det er jeres job at prøve at guide den indsatte ud i det virkelige liv som et helt menneske. Gerne uden kriminalitet og med en frisk start. Hvis bare en af de mange indsatte har succes med det, så er jeres arbejde lykkedes og det er min datter jo et bevis på.

I gjorde absolut det rigtige i Peter Madsen-sagen. Man ved jo aldrig, om han virkeligt havde våben på sig. Betjentene har jo også familier, de skal hjem til. I bliver bebrejdet, at han var alene på værkstedet på nogle tidspunkter. Men med så få ansatte og så mange indsatte der kræver ekstra opmærksomhed. Hvordan kunne det så være anderledes?

I har nogle svære arbejdsforhold. Hvem har skylden for det? Det kan vi takke skrivebordspamperne i Kriminalforsorgen, politikerne og den offentlighed, som ikke fatter en dyt af, hvad der sker bag murene.

Det er så nemt at kritisere. Men gøre noget ved det, er der ingen, der gør.

Jeg vil bare have retfærdighed. Lad vær med at tro dårligt om jer selv. Der findes faktisk mennesker der værdsætter jeres arbejde.

Tak for alt.


Tidligere inspektør støtter personalet i Herstedvester

Herstedvesters tillidsrepræsentant: Vi har sagt det i årevis

Hver tredje fængselsbetjent i Herstedvester er væk