07.06.2024

Pernille valgte at søge nyt job efter 21 år

Efter lang tids overvejelse startede Pernille Hansegård i maj 2018 som operatør i Novo Nordisk. For lidt tid med de indsatte og for meget tid med bekymringer gjorde udslaget. 

Jeg tror, de fleste vælger at blive fængselsbetjent, fordi de gerne vil arbejde med mennesker og gøre en forskel. Det synes jeg ikke, der var mulighed for mere,” siger Pernille Hansegård, der arbejdede i Slagelse Arrest, da hun valgte at søge væk fra Kriminalforsorgen.

”Mere og mere administrativt arbejde gjorde, at jeg til slut manglede føling med, hvad der skete. Vi skulle lave handleplaner og registrere vores tid i skemaer i stedet for at bruge tiden på relationsarbejde og rent faktisk at være til stede,” siger den tidligere fængselsbetjent.

Hellere stoppe end sur og gammel
Da det nye fængsel i Storstrøm åbnede, manglede de personale, og Pernille og hendes kollegaer i Slagelse Arrest fik at vide, at de kunne blive pålagt at tage vagter i fængslet på Falster.

”Jeg ved godt, man siger ja til at arbejde over hele landet, når man starter som fængselsbetjent. Men vagter i Storstrøm ville give mig to timers transport hver vej, og så ville jeg ikke have noget liv udenfor fængslet.”

”Det blev samtidig meldt ud med flerårsaftalen, at der ville åbne én stor arrest på Sjælland, og så kunne jeg godt se i ånden, at en række små arrester ville lukke. Jeg tog ekstravagter på Vestre Fængsel, og her syntes jeg, at der var mange kampe med de indsatte og efterfølgende magtanvendelser. Jeg kunne slet ikke se mig selv arbejde i en stor arrest.”

Den første maj i år tog Pernille Hansegård orlov fra Kriminalforsorgen og begyndte som operatør i Novo Nordisk. ”Det tog tid at tage beslutningen, men jeg ville hellere stoppe end at blive sur og gammel, hvor jeg var. Jeg er glad for mit nye job og en tung vægt er røget af mine skuldre. Jeg kunne ikke længere være den fængselsbetjent, jeg gerne ville være. Men jeg savner mine kollegaer og humoren”, siger Pernille Hansegård.

Af Maria Hamilton

 

Læs mere: Flere og flere fængselsbetjente forlader jobbet