07.06.2024

Vridsløselille Fængsel genåbnes til håndsprit-kriminelle

Presset på fængslerne forventes at stige markant med de nye strengere straffe for corona-kriminalitet. Kriminalforsorgen har derfor valgt at genåbne Vridsløselille Fængsel, som ellers var lagt i mølposen.

Belægget har ligget på 100 procent i tre år i træk i landets fængsler og arresthuse. Der er simpelthen ikke plads til flere fanger.

Kriminalforsorgen er derfor blevet nødt til at genåbne Vridsløselille Fængsel i Albertslund for at få plads til de mange corona-kriminelle.

Heldigvis stod fængslet klar til brug, og den første indsatte er allerede rykket ind.

Der er tale om 63-årige Erna Nielsen fra Hadsund, som har fået en straf på halvandet år for at stjæle 150 ml håndsprit på Randers Sygehus.

”Den havde jeg ikke lige set komme,” siger Erna Nielsen, som erkender tyveriet, men bedyrer, at der var tale om en misforståelse: ”Jeg var sammen med min veninde fra strikkeklubben, som havde taget Billed-Bladet og Karen Volf med. Jeg troede også, at håndspritten var hendes.”

Men lige lidt hjalp det. Erna Nielsen sidder nu i fængslets afdeling D1. Foreløbig som den eneste.

“Det er hyggeligt med de søde fængselsbetjente,” siger hun og glæder sig over sin handlingsplan om resocialisering i Hadsund i efteråret 2021.


Erna Nielsen sidder foreløbig alene på afdeling D1 i Vridsløselille.