17.04.2024

Vi får et stærkt sammenhold gennem sport og glæde

Af Sandra Kirstine Snogdal, fængselsbetjent Aarhus Arrest

Når folk hører ordet arbejdsmiljø, tænker de fleste nok på, hvordan har vi det psykisk og fysisk. Men ordet klinger i lige så høj grad af socialt samvær, hvor leg, glæde og sjov bør være en del af det.

Jeg ønsker forsat at min arbejdsplads vil inddrage sjov, leg og glæde. Af fordele ser jeg klart, at det vil styrke og øge den gode moral og skabe en god kultur, hvor der bliver skabt gode bånd mellem kollegaerne. Der dannes kammeratskaber, der kan forbedre teamworket. Og det sociale samvær kan være med til at forbygge stress og mistrivsel. Det kan jeg kun se som en fordel for både vores organisation og medarbejderne.

Min gode historie:

Jeg har deltaget i mange forskellige KRIFO-arrangementer, siden jeg startede i 2012. Det første min daværende vejleder sagde til mig var: “Sandra, gør dig selv den tjeneste og deltag i så meget som muligt i KRIFO. Det vil skabe bekendtskaber på tværs, og du vil opleve glæden ved at deltage sammen med andre kollegaer år efter år og have noget tilfælles”. Og hun fik ret!

Af mange arrangementer kan nævnes fodboldstævner, hvor der konkurreres og dystes; en Norgestur hvor venskaber blev skabt; Badminton hvor ung som gammel, god eller mindre god går op i det med liv og sjæl.

Jeg selv havde ingen præferencer i at spille badminton, men var blevet opfordret til at tage med af en kollega, og jeg tænkte, at det kunne da være meget sjovt. Resultatet var gensyn med kollegaer fra andre arrangementer, glæden ved at lave noget sammen, heppe på hinanden, få skabt det gode sammenhold, og de mange sjove grin vi fik bagefter.

DHL-stafetterne er igen en form, hvor alle kan være med –  også dem der gerne vil være heppekor eller bare gerne vil gå sammen.

Havde muligheden i efteråret 2016 for at deltage i et trailløb i England, hvor KRIFO var blevet opfordret til at være med af vores svenske kollegaer. KRIFO havde lavet et meget flot stykke arbejde med at finde et løb herhjemme, der kunne bruges til en udtagelse. Det var en fantastisk oplevelse, at være med og det at man kan se tilbage på disse oplevelser med sine kollegaer, gør for mig, at jeg trives endnu mere på min arbejdsplads.

Hvis vores arbejdsplads udstråler god trivsel, er jeg sikker på, at vi kan rekruttere og fastholde de bedste medarbejdere, og derved øge produktiviteten.