07.06.2024

“Det er spændende at starte storstrømskulturen”

Opstarten er gået godt, fortæller Storstrøm Fængsels nyvalgte tillidsrepræsentant.

De første to uger efter Storstrøm Fængsel åbnede, var der ingen indsatte – kun fængselsbetjente. Det var nemlig besluttet, at de nye kollegaer skulle rystes sammen og have mulighed for at skabe en arbejdsplads fra bunden.

Og ifølge Mads Holgersen, der er nyvalgt tillidsrepræsentant i fængslet, har den bløde start været afgørende for betjentene.

Indretningen er flot og åben, men det gør også, at vi betjente indimellem mangler et sted, hvor vi kan trække os tilbage og snakke fortroligt.

”Det er jo fantastisk at starte op med nye mennesker. Alle har haft ’ja-hat’, ’ja-strømper’ og ’ja-skjorte’ på. Vi startede med kurser om arbejdskultur og -værdier. Det er superspændende at starte Storstrømskulturen,” siger han.

Han roser ledelsen for opstarten.

”Ledelsen skal selvfølgelig have en del af æren for den gode start. Det er vigtigt, vi er blevet taget så meget med, og at vi har fået plads og rum til at udvikle kulturen.”

Små bump på vejen
Selvom starten overordnet har været positiv, er der selvfølgelig et par steder, hvor der har været små bump på vejen.

”Indretningen er flot og åben, men det gør også, at vi betjente indimellem mangler et sted, hvor vi kan trække os tilbage og snakke fortroligt,” siger Mads Holgersen.

Udover udfordringen med de luftige omgivelser, har der været lidt knas med at få ting i de rette celler til de rette ejermænd, hvilket afføder mange spørgsmål fra indsatte.

”Virkeligheden viser sig nogle gange anderledes end man havde ventet, og der er konstant 7.000 spørgsmål fra de indsatte om ting og sager, der ikke er kommet frem fra deres tidligere fængsel. Men vi skal selvfølgelig alle lige finde vores vej,” siger tillidsrepræsentanten.

Af Kristian Westfall