17.04.2024

Politisk flertal for bedre uddannelse af fængselsbetjente

Der tegner sig et politisk flertal for at styrke fængselsbetjentenes uddannelse. Både V, S og DF støtter op om ideen.

Flere vil søge jobbet som fængselsbetjent, hvis uddannelsen bliver forbedret. Det mener Fængselsforbundet, som gerne ser uddannelsen ændret til en professionsbachelor.

Nu ser det ud til at ønsket bakkes op af et bredt flertal på Christiansborg. Retsordførerne fra Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti udtaler sig nemlig alle positivt om mere uddannelse på DR2 her til morgen.

Trine Bramsen (S) peger på, at en uddannelse som professionsbachelor vil få flere til at søge ind i faget og styrke fagligheden: ”En professionsbachelor er et bud på, hvordan man både kan gøre det mere attraktivt at søge ind som fængselsbetjent, højne uddannelsesniveauet og sikre, at vi har betjente, som er i stand til at håndtere de nye udfordringer, som vi står overfor,” siger hun.

Tilsvarende lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen: “Der er ingen tvivl om, at det er et meget stort problem, hvis man mangler personale. Derfor ser vi velvilligt på alle de forslag, som der måtte komme.”

Også Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen er positiv. Han understreger behovet for at dæmme op over for det hårde klientel i fængslerne: ”Brugen af samfundstjeneste og fodlænke har medført, at dem som sidder tilbage i fængslerne, er et mere råt klientel. Derfor er det klart, at vi er nødt til at gøre det attraktivt at være fængselsbetjent. Det kan blandt andet ske med mere uddannelse. Det er der ingen tvivl om.”

Af Søren Gregersen