07.06.2024

Nyvalg i Fængselsforbundet

ERIK HOLMESTAD LARSEN, FORBUNDSSEKRETÆR
Erik Holmestad Larsen begyndte sin tillidskarriere i 2011. Han har været lokal tillidsmand på Vestre Fængsel i DCA og efterfølgende områdetillidsrepræsentant i Hovedstaden siden maj 2015. Erik Holmestad Larsen begyndte som fungerende forbundssekretær på forbundskontoret i februar 2019.

Hvorfor valgte du at stille op til posten som forbundssekretær?
Det faglige arbejde har altid interesseret mig, og så er det spændende at komme tæt på der, hvor beslutningerne bliver taget og aftalerne lavet.

Hvad vil du gerne opnå, mens du er på posten?
Overordnet vil jeg selvfølgelig kæmpe for bedre job- og lønvilkår for medlemmerne. Mere konkret er jeg optaget af medarbejdernes sikkerhed. Jeg vil arbejde for, at de har de rigtige midler til rådighed, at der er det rigtige antal medarbejdere på arbejde, og at de får relevant uddannelse.

Er der noget særligt, du vil kæmpe for?
Ja, medarbejdersikkerheden, og så vil jeg sikre, at vi giver en ordentlig hjælp dér, hvor den ikke fungerer.

OMRÅDETILLIDSREPRÆSENTANT, HOVEDSTADEN
Gert Jensen startede som fængselsbetjent i 1987 på Københavns Fængsler. Siden 2003 har han været fængselsbetjent i Ellebæk.

Han har været tillidsrepræsentant i 14 år. I februar 2019 blev han fungerende områdetillidsrepræsentant for Hovedstaden.


Hvorfor valgte du at stille op til posten som områdetillidsrepræsentant?
Jeg har været tillidsrepræsentant i mange år og syntes, det var rart at komme ind og få ordentlig tid til at arbejde med det, jeg har rodet med så længe.

Hvad vil du gerne opnå, mens du er på posten?
Man vil jo gerne det hele. Men det er især vigtigt for mig at opnå en god dialog med medlemmerne om de problemstillinger, de oplever og skabe mere synlighed omkring forbundet og det, vi laver.

Er der noget særligt, du vil kæmpe for?
Gennemsigtighed for medlemmerne, når det gælder de forskellige procedurer i Kriminalforsorgen. For eksempel sygesamtaler. Det kan være svært at forstå arbejdsgangen, og jeg vil arbejde for bedre overblik og bedre procedurer.

HENRIK THØGERSEN, FORBUNDSSEKRETÆR, LEDERFORENINGEN
Henrik har siden 2001 været involveret i organisationsarbejde. Siden 2009 har han været en del af Fængselsforbundets lederafdeling som næstformand/kasserer. I september 2018 begyndte han som fungerende forbundssekretær på forbundskontoret.

Hvorfor valgte du at stille op til posten som forbundssekretær?

Jeg har været involveret i det faglige arbejde i mange år. Det interesserer mig meget, og som forbundssekretær er man

tæt på beslutningerne.

Hvad vil du gerne opnå, mens du er på posten?

Jeg vil arbejde for, at ledernes arbejdsmiljø kommer på dagsordenen. Der er kommet helt andre krav til lederne, og derfor er et

af mine fokuspunkter lederuddannelse. Jeg vil være med til at sikre, at der skabes rum til ledelse, så det hele ikke drukner i drift

og administration.

Er der noget særligt, du vil kæmpe for?

Jeg vil fortsat kæmpe for, at lederne får samme rettigheder som alle andre medarbejdere i Kriminalforsorgen. At ledere er

klar over, at de har en forbundssekretær, som er til for dem.