07.06.2024

Ny uniform i bedre kvalitet

Efter ønske fra mange medarbejdere indføres fra 1. marts en ny uniformspakke som består af: Skjorte, bukser, fleecejakke, T-shirt, sko i læder og tekstil, støvler samt måttesko.

Uniformen er testet af medarbejdere i Nyborg Fængsel, Vestre Fængsel, Enner Mark Fængsel, Institution for Transport og Bevogtning og på Uddannelsescenteret i Birkerød.

Resultatet er godt ifølge Fængselsforbundets formand: ”Der er på alle parametre tale om en bedre kvalitet end den nuværende uniform. Vi er også glade for de nye elementer, herunder en ny let jakke som supplement til helårsjakken, og, ikke mindst, måttesko så vi kan være ordentligt klædt på til konflikttræning,” siger Bo Yde Sørensen, som sidder med i Uniformsudvalget.

Kriminalforsorgens direktør er også glad for uniformen: ”Den er en meget vigtig del af de uniformerede medarbejderes hverdag og funktion. Jeg sætter derfor stor pris på, at det er lykkedes at få en mere tidssvarende, moderne uniform i en bedre kvalitet,” siger direktør Ina Eliasen.

Har man bestilt startpakken, leveres den 1. marts 2023 til den 15. marts 2023. Pakken består af fem skjorter, tre bukser, en fleecejakke, to T-shirts og et par måttesko.

De nye sko og den ny uniformsstøvle leveres allerede nu og kan bestilles i bestillingsportalen inden for brugsterminen. Det er fortsat Mammut Hoffmann A/S, som producerer uniformen.


1. SKJORTE OG BUKSER
Den nye uniformsskjorte er fremstillet i et behageligt let og åndbart stof med god bevægelseskomfort. Skjorten er smallere end den tidligere.

Uniformsbukserne er fremstillet i et slidstærkt og behageligt materiale. Buksebenet er gjort lidt smallere. Lårlommerne er forsynet med lynlås og knap. Bukserne er forsynet med større bæltestrop, så velcro-bæltet bedre kan holdes på plads.

2. UNIFORMSSKO
Der er indført tre nye lædersko: En sko fra Ecco og to sko fra Haix. Skoene har alle Gore-Tex-membram, som gør skoene vandtætte og åndbare.

Herudover er der indført tre sko i tekstil: En sko fra Skechers og to sko fra Ecco, hvoraf den ene Ecco-sko er i Gore-Tex.

3. FLEECEJAKKE OG T-SHIRT
Fleecejakken med lynlås har en god pasform og er fremstillet i et strækmateriale med god bevægelseskomfort.

T-shirten med V-hals kan anvendes under skjorten og kørevesten. T-shirten er fremstillet i merino-uld og polyester. Materialet er antibakterielt.

4. UNIFORMSSTØVLER OG MÅTTESKO
Den nye uniformsstøvle fra Haix er fremstillet med en kombination af skind og mesh-nylon, som gør den åndbar. Støvlen er let, i Gore-Tex, metalfri og kan derfor gå igennem detektorkarmen uden problemer.

Måtteskoene er indført til brug for træning i konflikthåndtering. Skoene er fremstillet i kunstlæder og har en tynd, blød gummisål.