20.04.2024

Lars Ulrik Mathiesen går på pension

Den 1. maj 2016 går en meget skattet medarbejder i Holbæk Arrest på pension. Lars Ulrik Mathiesen stopper efter 34 år i Kriminalforsorgen.

113000_jpg

Lars ynder (typisk i forbindelse med et glas rødvin i gode kollegaers nærvær i “kælderen”) at berette, at det var han moder, som søgte på vegne af Lars om at blive fængselsbetjent. Han blev ansat på Vestre fængsel for derefter at søge til Holbæk, hvor han som bekendt har været i en menneskealder.

Lars er ikke alene et fantastisk rart menneske at være sammen med, men er i lige så høj grad en kollega, hvor man lynhurtigt fornemmer nærvær og oprigtighed.

Lars spørger altid meget interesseret ind til familien og dine børns skolegang. Ikke på grund af pligt, men på grund af oprigtig interesse.

Lars har i alle årene været et centralt omdrejningspunkt for kollegaerne. Ikke kun på grund af sin personlighed, men også på grund af hans bopæl, som ligger meget tæt på arresten. Hvis der skal være arrangementer, stiller Lars gerne, på vegne af andelsforeningen, lokaler til rådighed.

Lige så mange ting vi vil savne ved Lars, er der dog også nogle ting, som vi ser frem til, ikke at skulle opleve mere. Lars’ Nokia mobiltelefon, hvor opkaldstonen er ganske ulidelig. Lars’ håndklæde, som han bevidst glemmer på radiatoren og så videre.

Når alt bliver lagt sammen og trukket fra, er der utrolig mange ting, som jeg vil kunne skrive om Lars, men hvor der ikke er spalteplads, derfor vil jeg afslutte på vegne af personalet i arresthuset med at sige tak for alt Lars – du gjorde det fandme godt.

Nu skal du nyde dit otium som brandmand og vicevært og tilbringe mange time med Bente i jeres sommerhus ved Havnsø. Det har du om nogen fortjent.

På vegne af personalet
Sten Andersen, Holbæk Arrest