07.06.2024

Kriminalforsorgen har et håbløst uniformssystem

Af Claus Olsen, tillidsrepræsentant i Nykøbing Fængsel

Da vi i tidernes morgen gik over til det uniformssystem, vi kender i dag, var det meningen, at man  skulle kunne få udleveret uniformsgenstande efter behov. I dag er det så blevet til, at der er brugsterminer. Dette er i princippet en god tanke, hvis alle huse var ens, og deraf alle kollegaer havde samme behov. Nu er det min påstand, at behovet på et stort lukket fængsel, kontra et døgnhus, ikke er ens. Selv kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har brugt vinterjakke eller all weather. Så tænker jeg i øvrigt, at brugsterminerne er udregnet efter en 37 timers arbejdsuge, er der nogle kollegaer der kun arbejder 37 timer ugentlig, i dagens Kriminalforsorg?

Jeg efterlyser det gamle pointsystem. Der kunne man bestille det, man havde brug for, forudsat at man havde point nok. Nu til sagens kerne: Jeg har flere gange oplevet kollegaer, der ikke kunne få et par nye sko, selvom storetåen stak ud gennem den ene sko. Jeg har en kollega, der ikke kan få et par nye bukser, på trods af, at man kan se hvilken farve boksershorts han har på, fordi enden er slidt helt ud. Det ”sjove” er, at kollegaen kan bestille to vinterjakker, fire styk all weather, fem skjorter, to par sko, en livrem, et par handsker, en pullover og to slips, men han kan ikke få et par nye bukser!

Jeg har svært ved at se rimeligheden i det uniformssystem, vi har i dag.

I øvrigt er kvaliteten, specielt på vores bukser, ikke noget man ville være misundelig på i det gamle DDR, efter tre-fire vaske ser de ekstremt slidte ud.

Den gamle blå t-shirt med v-hals er også meget savnet, der er i øvrigt ikke noget alternativ til denne, med mindre, man kan holde ud at have en 2- eller 3-funktionsundertrøje på, den er pæn varm at have på ved plus 15 grader.