20.04.2024

John Greve Iversen fejrer 40 års jubilæum i statens tjeneste

Karrieren startede, da John var 16 år og netop havde fået sin realeksamen. Det blev til 7 år i forsvaret, og den purunge konstabel blev udsat for tophemmelige manøvrer og drabelige fysiske strabadser på kasernerne i Haderslev og Tønder. Det gjorde ham til en sønderjysk elitesoldat, som han selv husker det. Karrieren som soldat blev afsluttet i Aalborg, men den periode er så yderst hemmelig, at han fik lært at være ”bedste ven med smerten”.

Den 1. juni 1984 startede John som fængselsbetjent på prøve på Statsfængslet i Horsens. Dengang var Kriminalforsorgen hverken elektronisk eller digital, og John fandt hurtigt ud af, at her var der fremtid og udfordringer. Det blev til seks år på ”Slottet”, inden John i 1991 søgte til Statsfængslet Renbæk, som netop havde brug for en engageret AUF enhedsfunktionær, der som John altid har været særdeles ”fleksibel og omstillingsparat”.

Mens John så sine kollegaer fra ”Slottet” avancere til overvagtmestre og afdelingsledere, blev John på Renbæk udvalgt som 4. afløser i kostalden i perioderne med arbejdsdrift. I de første måneder kunne han ikke få et skab i omklædningen, så gummistøvlerne måtte stå ude under halvtaget, og halmen i bunden af støvlerne blev fugtig og kold, erindrer han.

Som kollega husker man John som very well dressed i kedeldragt og gummistøvler. Det var i den periode, at han fik kælenavnet ”Yversen”.

I 2000 fik John stilling i Arresthuset i Aabenraa, hvor vi stadig har fornøjelsen af ham som kollega. På trods af nu 33 år i Kriminalforsorgen har han stadig en fantastisk energi og smittende arbejdsglæde. Han har en fuldstændig unik tilgang til arbejdet med klienterne, hvor han nyder respekt og er afholdt for sin gode opførsel og geniale humor.

Blandt kollegaer er John garant for det gode humør. Han har selvironi og er fræk og kæk på den søde måde. John er god til at fortælle vitser og sjove vendinger. Det giver en vis tryghed, at vi har hørt dem mange gange før, og så kan vi hjælpe ham, hvis det alligevel kniber med at huske det hele. Skulle stemningen blive lidt for lystig, så har han lige den med at ”man som tjenestemand skal vise sig værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver”…. Vore ældre kollegaer husker sikkert John fra mange gode år på Kriminalforsorgens fodboldlandshold, hvor han var en slidstærk og løbevillig midtbanespiller. Der lever stadig myter og historier om hans bedrifter fra dengang. Både på og udenfor banen ….!

Fritiden planlægger John med sin Filofax Timemanager af den gammeldags slags og kuglepen. Måske er det derfor, at han som regel er dobbeltbooket, for når måneden er omme, så er vagterne i arresten ofte byttet mindst en gang.

Tiden bruger han på sine børn, som selvfølgelig er meget energiske sportsfolk, og det betyder både dansestævner i Portugal og fodboldstævner i Italien, mens ferieturene med fruen går til Marbella, Nice og Skagen.

Og så er der lige en del mentorjobs for Kriminalforsorgen og kommunen, hvor John resocialiserer de unge på stribe.

John er en formidabel løber, og han har vundet rigtig mange danske mesterskaber i cross. I oktober vandt John EM i trial for hele Europas Kriminalforsorg. Han var fire minutter hurtigere end nummer 2. John træner næsten hver dag på vejene og i skovene omkring Aabenraa. Han er altid vores hurtigste mand til den årlige DHL-stafet, hvor han forud for løbet hvert år presser os til at føre træningsdagbog og drikke rigeligt med vand.

I Arresthuset i Aabenraa glæder vi os over, at vi har en kollega som dig John. Må du få rigtig mange gode år i fremtiden. Tillykke med jubilæet, kære John.

På Arresthusets vegne

Jens Fauerholdt