20.04.2024

Jobmesse for opsagte medarbejdere i Københavns Lufthavn.

Jobmesse i Københavns Lufthavn tiltrækker nye og gamle kollegaer

I august blev 650 medarbejdere i Københavns Lufthavn afskediget på grund af coronakrisen. I denne uge står Kriminalforsorgen og andre virksomheder og uddannelsesinstitutioner klar med mulige alternativer.

Coronakrisen rammer over det hele og har ramt hårdt i lufthavnen, hvor 650 medarbejdere i Security blev afskediget i august.

Vagt og Sikkerhedsfunktionærerne står bag jobmessen i Vilhelm Lauritzen Terminalen, hvor en række inviterede virksomheder og uddannelsesinstitutioner præsenterer nye muligheder for de mange opsagte medarbejdere, der nu skal finde nye jobveje. Next, Securitas, AOF, TEC og Roskilde Tekniske Skole er nogle af dem, der er kommet for at fortælle om deres uddannelser og efterfølgende jobmuligheder.

Kriminalforsorgen er også på pletten, og Lars Rasmussen og Michael Vest er i fuld gang med at tale med potentielle nye kollegaer, da fagbladet møder dem i deres stand på messen.

”Jeg har talt med flere interesserede, og der var en, der ville gå i gang med at træne til optagelsesprøven til fængselsbetjentuddannelsen,” fortæller HR-konsulent, Lars Rasmussen.

Kompetenceudviklingschef, Michael Vest,  taler med en besøgende, der er interesseret i transportbetjentuddannelsen.

”Det er den af vores uddannelser, der tiltrækker flest, for de vil meget gerne i gang med at arbejde hurtigt,” siger han.

Andre besøgende er stadig i chok efter afskedigelsen og skal lige lande, inden nye beslutninger bliver taget.

”Jeg har seks måneder til at tænke mig om, mit hoved er fyldt med alt muligt lige nu,” fortæller én, der havde været ansat i lufthavnen i 17 år, da opsigelsen ramte.

Var ikke i tvivl
En, der til gengæld ikke var i tvivl, da hun blev opsagt, er Jeanette Potts. Hun har arbejdet i Vestre Fængsel som fængselsbetjent i 12 år og søgte om et års orlov i januar i år.

Jeanette Potts glæder sig til at vende tilbage til jobbet som fængselsbetjent i Vestre Fængsel

”Jeg var egentlig ikke ked af mit job, men jeg er i slutningen af 40’erne, og jeg tænkte, at hvis jeg skulle nå at prøve noget andet, så var det nu. Så jeg startede på en ti ugers uddannelse i Security første marts i år,” siger hun.

Som bekendt gik der ikke længe derefter, før verden pludselig så helt anderledes ud.

”Vi blev sendt hjem med lønkompensation og kunne jo ikke arbejde overhovedet, fordi vi ikke havde certifikat. Så da der blev varslet fyringsrunde i august, vidste jeg godt, at vi ville blive opsagt, og jeg var slet ikke i tvivl. Jeg skulle tilbage til Vestre Fængsel hurtigst muligt,” siger fængselsbetjenten.

Jeanette Potts starter første oktober i en ny afdeling.

”Jeg glæder til at komme tilbage, og jeg glæder mig til at lære mine nye kollegaer og nye arbejdsopgaver at kende,” siger hun.

Af Maria Hamilton