17.04.2024

Jan Gulborg: 25-års jubilæum

Jan blev ansat i april 1998 på Københavns Fængsler. Kort tid efter kommer han til Anstalten ved Herstedvester. Efter en periode på AH, skiftede han til arresthuset i Holbæk, hvor han forretter tjeneste i dag.

Jan har gennem hele sit liv været utrolig aktiv. Han har blandt andet spillet fodbold på divisionsniveau for sin hjerteklub Holbæk BI (111 kampe, 24 mål, 1986 – 1992).

Han har desuden spillet et hav af landskampe for Kriminalforsorgen i forbindelse med de tilbagevendende nordiske mesterskaber.

Jan spiller også padel på et særdeles fornuftigt niveau, og fornemmelsen er tit, at han nyder at få sine lidt svagere modstandere til at løbe ekstra rundt på banen. Trekking er også noget som fylder en del, og her er flere ture blandt andet gået til fjerne egne på kloden såsom Jordan og Kirgisistan.

Når han en gang imellem skal slappe af i Danmark, foregår det ofte i sommerhuset i Odsherred med hustruen Ulla og i gode venners selskab.

Som kollega er Jan utrolig vellidt. En af hans store styrker er at holde hovedet koldt i presset situationer og undgå at blive grebet af panik.

Han besidder stor rutine, og formår altid at få det omsat i praksis. Om det drejer sig om ny viden, han skal tilegne sig eller nye opgaver, gør han dette roligt, struktureret og velovervejet. Han er loyal overfor trufne beslutninger og siger sjældent nej til ekstratjenester og løse opgaver i forbindelse med driften/vedligeholdelse af huset.

Jans største udfordring de sidste år, er opmærksomheden omkring 48-timers-reglen. Hvis det stod til Jan selv, måtte det gerne hedde178-timers-reglen!

Kære Jan, stort tillykke med de 25 år. Vi er mange, som sætter stor pris på dig som kollega i arresthuset.

På vegne af kollegaerne i Holbæk
Sten Andersen