07.06.2024

Hvad siger du til at arbejde som betjent, når du er over 70 år?

Fagbladet har spurgt fire yngre betjente fra Nyborg Fængsel om udsigten til at blive ved med at arbejde, til de er over 70 år.

SARAH FØDT I 1980. FORVENTET FOLKEPENSIONSALDER: 73,5 år
Allerede som 28-årig føler jeg mig nogle gange udbrændt
Blive til 73,5 år? Det tror jeg sgu ikke, jeg holder til. Det vil sige, jeg skal arbejde 45 år mere. Det er noget af en slat for at få fuld tjenestemandspension. Jobbet er hårdt både fysisk og psykisk. Allerede nu som 28-årig føler jeg mig nogle gang træt og udbrændt.

MATHIAS FØDT I 1993. FORVENTET FOLKEPENSIONSALDER:  74 år
Der er dage, hvor man ikke sidder ned
Jeg har arbejdet halvandet år og planlægger at blive lang tid i jobbet. Men jeg tror ikke, at jeg kan arbejde til en pensionsalder på 74 år. Man bliver slidt i jobbet. Der er dage, hvor man ikke sidder ned. Det er urealistisk at arbejde som fængselsbetjent så længe.

ESBEN født i 1989. FORVENTET FOLKEPENSIONSALDER: 73,5 år
Jeg har svært ved at se en 73-årig betjent spurte efter en indsat
Det er på ingen måde realistisk at blive ved så længe. I dag har vi lige haft en hård episode med en stor indsat. Sådan en situation kunne en ældre betjent ikke klare. Jeg har svært ved at se en 73-årig spurte efter en indsat. Jeg ville se det som en sikkerhedsbrist, hvis jeg i dag skulle arbejde med en kollega på den alder.

MARTIN FØDT I 1984. FORVENTET FOLKEPENSIONSALDER: 73 år
Vanskeligt at tiltrække nye til jobbet
Jeg skal ikke udelukke, at der er nogle, som kan klare jobbet så længe, men det bliver en lang og opslidende arbejdskarriere. Det er et hårdt job. Jeg frygter, at folk enten søger væk eller brænder ud. Man bliver nødt til at opstille en realistisk tilbagetrækningsalder, ellers bliver det svært at tiltrække nye betjente til jobbet.