07.06.2024

Hanne Munk er ny områdetillidsrepræsentant

I november 2020 blev Hanne Munk valgt som områdetillidsrepræsentant i område Midt og Nord. Hun har været fængselsbetjent i 25 år og tillidsrepræsentant i syv år.

Selvom det sner, da fagbladet møder Hanne Munk i Hobro, er der ikke meget bambi på glatis over den nyslåede områdetillidsrepræsentant. Hun tager situationen med ophøjet ro, selvom der er mange ubekendte og endnu flere benspænd.

”Jeg er først ved at finde ud af nøjagtigt, hvad det egentlig består i, mit nye job, og corona spænder lidt ben for, at jeg kan komme i gang, som jeg havde planlagt. Det jeg er mest ked af, er, at jeg ikke kan komme rundt og besøge fængslerne og arresthusene i Midt og Nord. Jeg vil jo gerne vise mit ansigt og lære folk at kende,” siger hun.

Jeg synes, fængselsbetjente skal tilbage til at have mere kontakt til de indsatte. De bruger efterhånden så meget tid med sagsbehandlingen bag computeren, siger Hanne Munk.

Hun har endnu ikke fået et fast kontor på områdekontoret i Hobro, der er temmelig coronaforladt, da hun viser fagbladet rundt. Den nye arbejdsplads var ikke svær at finde, for områdekontoret ligger klods op ad Hanne Munks gamle arbejdsplads, nemlig Hobro Arrest. Før Hobro har hun været i Herstedvester, Møgelkær og Aalborg Arrest.

”Det er ingen hemmelighed, at en af mine mærkesager er at få sikkerhedsposterne tilbage i arresthusene i Midt og Nord. Sammen med bemandingen, der er et generelt problem. Jeg nåede lige at besøge Kragskovhede Fængsel, inden nedlukningen, og det der slog mig der, var, hvor mange indsatte der var i forhold til betjente. Eleverne er virkelig dygtige og engagerede, men de er også helt overladt til sig selv,” siger den nye områdetillidsrepræsentant.

Mindre registrering mere betjent
En tredje mærkesag er at gøre noget ved mængden af registreringer, som presser fængselsbetjentens kerneopgave.

”Jeg synes, fængselsbetjente skal tilbage til at have mere kontakt til de indsatte. De bruger efterhånden så meget tid med sagsbehandlingen bag computeren, at betjentarbejdet, de blev ansat for at udføre, fylder for lidt,” siger hun.

Områdetillidsrepræsentanten har været tillidsrepræsentant i Hobro Arrest siden 2013.

”Jeg er vant til at kunne diskutere et emne med lederen det ene øjeblik og så tale med ham eller hende som kollegaer det næste. Det er vigtigt at bevare de gode relationer, det er sådan, man får de bedste aftaler i hus. For mig betyder det meget altid at tale ordentligt til folk, og jeg er ikke typen, der render og bliver uvenner med nogen,” siger Hanne Munk, der træder meget ydmygt ind i sin nye rolle: ”Jeg har meget at lære, og lige nu er det learning by doing. Men jeg har heldigvis både min bestyrelse, de andre områdetillidsrepræsentanter og forbundskontoret at sparre med.”

Det er ikke længe siden, Hanne Munk smed uniformen til fordel for det nye fuldtidsjob som  områdetillidsrepræsentant. Men hun har ikke smidt den væk for evigt.

”Jeg kunne sagtens forestille mig at tage en vagt i ny og næ forskellige steder i Midt og Nord, det er en god måde at lære mine kollegaer og deres udfordringer at kende på,” siger hun.

Af Maria Hamilton