07.06.2024

Den nye skole placeres i Møgelkær Fængsel

Det bliver Møgelkær, som fremover lægger rammer til den vestlige skole for fængselsbetjente.

Spekulationerne om placeringen kan stoppe. Det bliver Møgelkær Fængsel, som bliver Kriminalforsorgens nye uddannelsessatellit for fængselsbetjente i Vestdanmark.

Planen er allerede at åbne skolen i efteråret 2019, idet Kriminalforsorgen i forvejen har adgang til lokalerne.

Skolen får plads til cirka 50 elever årligt, og kommer til at koste 49 millioner kroner i 2019 og 21 millioner årligt efterfølgende.

Fængselsforbundets stedfortrædende formand, Bo Yde Sørensen, hilser den nye skole velkommen: “Det er vores forslag, så selvfølgelig er vi meget tilfredse med, at skolen nu er faldet på plads. Den nye politiskole i Jylland har vist sig at øge antallet af ansøgere. Det tror jeg også, den nye skole for fængselsbetjente kommer til at gøre. Det har betydning, hvor langt du skal køre for at få i gå skole. Og Møgelkær er det helt rigtige valg,” siger han.

Drop SU
Skolen blev aftalt mellem regeringen og Dansk Folkeparti i finansloven for 2019 for at styrke rekrutteringen af fængselsbetjente.

For yderligere at styrke rekrutteringen, mener Bo Yde Sørensen, at politikerne bør droppe SU til betjente under uddannelse.

“Det er klart, at det er langt mere tiltrækkende at søge ind på skolen, hvis man – som tidligere – får løn i løbet af skoletiden i stedet for SU,” siger Bo Yde Sørensen.

Dejligt at de lytter til os
Det var Fængselsforbundets områdetillidsrepræsentant Brian Hedensted, som oprindeligt foreslog, at bruge Møgelkær til skole.

Fængselsforbundet: Lad os bruge Møgelkær som midlertidig uddannelsesinstitution

Han er derfor af gode grunde glad for, at skolen nu bliver en realitet.

“Det er dejlig, at politikerne lytter til os. Det er fantastisk, at vore nye elever ikke skal rejse helt Sjælland. Jeg er sikker på, at det vil tiltrække nye ansøgere. Mange af vores nye elever er jo voksne mennesker. For dem dem betyder det meget, at være tæt på deres familier.”

Han er samtidig glad for, at det gamle fængsel – hvor han selv har arbejdet – genoplives: “Bygningerne har godt af at bliver brugt,” siger Brian Hedensted.

Af Søren Gregersen

Læs mere om en skole i Jylland her: 

Fængselsforbundet: Lad os bruge Møgelkær som midlertidig uddannelsesinstitution

DF stiller finanslovskrav om fængselsbetjentuddannelse i Vestdanmark

Socialdemokratiet: Vi skal uddanne fængselsbetjente i Vestdanmark

Venstre om skole i Jylland: “Det må vi se på”