20.04.2024

Demonstration for bedre løn

Over 7.000 fængselsbetjente, 3F’ere, psykologer, DJØF’ere, lærere, SOSU-arbejdere, bioanalytikere og bygningsarbejdere demonstrerede i går for bedre løn- og arbejdsvilkår i hele landet.

Demonstrationerne viste de offentligt ansattes stærke sammenhold på tværs af alle faggrupper. I København var Fængselsforbundet og over 50 medlemmer også til stede med både fane, t-shirts og baner med budskabet om, at de offentlige ansatte er mere værd.

Formand Kim Østerbye var glad for at se så mange på gaden: “Det er dejligt, at så mange af vores medlemmer er mødt op. De offentlige ansatte er altafgørende for vores velfærdssamfund, og det viser vi ved at stå sammen her i dag.”

Mange af de 12 talere på scenen kom også ind på betydningen af den solidaritet, der er blevet opbygget i overenskomstkampen.

Formanden for Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan sagde for eksempel: “Arbejdsgiverne troede måske, at de kunne splitte os, men vores sammenhold har aldrig været stærkere, og det bliver stærkere dag for dag.”

Der var demonstrationer i hele landet, blandt andet i Aalborg, Esbjerg, Rønne og i Odense, hvor over 1.000 offentlige ansatte i samlet flok gik igennem midtbyen.

Det var Fængselsforbundet i hovedstaden, der havde taget initiativ til t-shirts og banner til demonstrationen i København.

Af Rebecca Eva Bodina

En stor tak til alle der mødte op og en stor tak til dem, der heppede med på de sociale medier!


Foto: Philip Davali og Fængselsforbundet