07.06.2024

100 år for vestfløjen i Vestre Fængsel

Sidste torsdag var der bingo, balloner og rød løber, da Vestre Fængsels kvindefløj kunne fejre 100 års jubilæum.

Den 26. april 1918 trådte de første kvindelige indsatte ind ad tremmedøren til vestfløjen i Vestre Fængsel. Det betød, at afdelingen i torsdags kunne fejre 100 års jubilæum som kvindefløj – og det gik ikke stille for sig.

Det var afdelingens betjente, der stod for fejringen, og det blev gjort med blandt andet rød løber, balloner, hotdog, børnechampagne, bingo og quiz om Vestre Fængsel. Fra formiddagen havde alle de indsatte på afdelingen åbne døre, og de var med til at pynte op og arrangere mad.

Fængselsbetjent Dino Ellingsgaard var en af bagmændene bag fejringen: ”Det var en rigtig hyggelig dag. Vi var i gang fra morgenstunden af, både indsatte og ansatte, og alle har været glade og i godt humør. Og vi havde mange, der kom forbi og ønskede tillykke.”

Det var Dino, der havde gravet i historiebøgerne og fundet ud af, at vestfløjen blev bygget 23 år efter resten af Vestre Fængsel som den første kvindefløj i fængslet.

”100 år er jo en sjat! Og det er jo snart en saga blot med en kvindefløj i Vestre, når Jyderup bliver et kvindefængsel, så vi synes, der skulle gøres lidt ekstra ud af dagen. ”

Af Rebecca Eva Bodnia