17.04.2024

40-års jubilæum Søren Mortensen

Tidligere på året havde vores kollega Søren Mortensen 40-års jubilæum i Kriminalforsorgen.

Søren er en alsidig herre. På de fyrre år har han dækket mange afdelinger i Nyborg Fængsel. Alt fra fast mand på visitationsholdet til værkmester. Han har øjnene med sig – også når det gælder det kvindelige personale. Han er opmærksom.

I sin nuværende funktion er han vagthavende i port/teknikområdet, og portene åbnes altid for en, også selvom man ”bare” skal på sygeafdelingen med en indsat. Man ved, at når porten åbnes, er Mortensen på arbejde.

Søren har evnen til at kunne svinge fra at være dybt seriøs til at være spasmageren, der kan finde på at fjerne en dør fra et kontor, hvor en tidligere kollega lige var ”kommet til” at lukke øjnene et øjeblik. Men han har fingerspidsfornemmelse og ved, hvornår han ska l være alvorlig.

I sin tid i porten præsterede han at bede en advokat om legitimation. Advokaten var kendt for sin arrogance og vrissenhed. Søren studerede hans kørekort og udbrød: ”Jeg kan se, at du er blevet rask, siden det billede er taget.” Advokaten lyste op i et smil, og sidenhen var der aldrig vrede eller arrogance i hans blik.

Ballade på en iso-afdeling kan klares med en julesang, en grimasse eller simpelt kropssprog. Et kendt udtryk fra en af de afdelinger Søren Mortensen gik på, var ”Søren for helvede” også selv om han ikke var i nærheden. Efterfølgende forklarede han sine gerninger med ”Jeg kan lige så godt gøre det. Jeg får skylden alligevel!”

Søren er aktiv fisker, også i fængslets fiskeriforening som han har været formand for i mange år. En nattjeneste med Søren kunne tidligere give forplejning i form af røget ørred eller gedde. Røgningen kunne ske på fængslets fortrappe.

Søren er en god kollega og en god medarbejder. Fængslets ledelse indstillede ham til fortjenstmedaljen, som han da selvfølgelig også modtog.

Kære Søren, hjerteligt tillykke med jubilæet.

På vegne af nuværende og tidligere kollegaer
Jesper Poulsen