07.06.2024

40 års jubilæum: Lone Højbak

I november 1978 trådte en spændt, ung prøvebetjent ind igennem porten på Vestre Fængsel.

Lone Højbak er født ind i Kriminalforsorgen, da hun er datter af tidligere arrestforvarer Jens Højbak, som havde sit virke i mange år i blandt andet Næstved Arrest.

Efter Lones prøvetid på Vestre Fængsel kom hun til arresten i Slagelse i juli 1986, hvor hun forblev, indtil hun kom hjem til Arresthuset i Ringsted i november 1991. Og her har Lone slidt og slæbt hver eneste vagt, og altid været loyal og nidkær over for hendes elskede arbejdsplads.

Lone har påtaget sig mange opgaver til glæde for både indsatte og ansatte, såsom landets første udsugning i forhold til rygning i de indsattes celler.

Herudover har Lone altid udført et kæmpestort sagsbehandlingsarbejde til stor glæde for os alle i personalegruppen. En anden passion Lone ynder er at være arrestens børneansvarlig. Her kommer Lones arbejdsglæde til sin ret, nævner bare besøgslokalet, som til daglig bærer præg af Lones høje engagement.

Privat danner Lone par med sin elskede Søren. I nyder jeres gåture og familiebesøg, og ikke mindst jeres sommerhus i Nykøbing Sjælland.

Lone, håber du bliver behørig dekoreret for en kæmpestor arbejdsindsats i de foreløbig 40 år, du har givet Kriminalforsorgen.

Alt held og lykke fremad i livet.

På personalets vegne

John Strandskov
Tillidsmand