04.07.2024

Velkommen til to nye klasser i Møgelkær

42 nye fængselsbetjente og værkmestre har taget hul på deres første skoleophold i Møgelkær. Der bliver de nu rustet psykisk og fysisk til den virkelighed, de skal ud i til oktober.

Det damper nærmest fra flokken af elever, der står uden for Møgelkærs hovedbygning. De har netop morgenløbetrænet i det grønne område bag det gamle fængsels bygninger. Den fysiske træning skal sammen med de teoretiske fag ruste de nye fængselsbetjente til arbejdet med indsatte i arrester og fængsler.

Jan Andersen på 43 år skal om et par måneder prøve sig selv og sin nye viden af i Kragskovhede Fængsel, der både er åbent og lukket.

”Jeg er spændt på at komme ud og se, hvordan jeg reagerer i tilspidsede situationer,” siger han og fortæller, at han søgte optagelse på fængselsbetjentuddannelsen, fordi han gerne vil gøre en forskel.

”Jeg ved godt, at det ikke er alle, der vil hjælpes. Men jeg vil gerne være med til at sikre, at de der gerne vil ud af deres kriminelle løbebane kan blive hjulpet til det i trygge rammer.”

Jan Andersen kommer fra Aalborg og overnatter derfor på skolen. På spørgsmålet om, hvorvidt han også ville have valgt fængselsbetjentuddannelsen, hvis den kun lå i Birkerød, svarer han: ”Ja, det ville jeg helt sikkert. Det er den her uddannelse, jeg vil have.”

Møgelkær gjorde uddannelsen mulig
For Mia Simonsen er det anderledes. Hun er 24 år og kommer fra Viborg.

”Jeg ville ikke have søgt, hvis ikke der var mulighed for at tage uddannelsen her i Møgelkær. Det var derfor, det blev interessant for mig,” siger hun.

Til oktober skal hun ud på det lukkede fængsel Enner Mark.

”Jeg er spændt på, hvordan det bliver. Der er jo mange restriktioner og regler i et sikret fængsel. Jeg glæder mig til at komme ud og bruge den teori, vi lærer nu, direkte i praksis,” siger Mia Simonsen.

Af Maria Hamilton

Uddannelsen i Møgelkær er indviet