04.07.2024

Vi skal have mere fysik på i anden halvleg

Kollegaer fra Norge, Sverige, Finland og Danmark mødtes i juni til de nordiske mesterskaber i fodbold. Traditionen går 40 år tilbage – og fortsætter forhåbentlig mange år endnu.

I slutningen af 1 970’erne besluttede en gruppe danske, norske, svenske og finske kollegaer at møde hinanden på fodboldog håndboldbanen en gang om året.

Denne tradition har holdt lige siden.

I å r var det Danmarks tur til at stå for stævnet. Det foregik i Brædstrup i Søhøjlandet i Østjylland. Og som det plejer at være, var arrangementet både en social og sportslig succes.

Det kan Mads fra Københavns Fængsler skrive under på. Han har nemlig deltaget otte gange ved mesterskaberne.

”Det er en god måde at møde kollegaer på tværs af Norden på. Det handler både om at hygge sig sammen – men også om erfaringsudveksling med mennesker, som arbejder med de samme ting.”

Han har tidligere været med til tage guldet hjem til Danmark, og håber det gentager sig i år, siger han efter den store åbningsparade.

Den samme guldambition har Martin Gulla fra Norge, som har været med til stævnerne i flere årtier.

Nederlaget til herrerne fra Sverige ved de seneste mesterskaber står dog stærkest i hukommelsen: ”Vi satser på at tage guldet tilbage i år,” siger han med et smil på læben.

Ved siden af på grønsværen står Camilla Hansen, som er formand for Norges Krifo.

For hende er guldet ikke det vigtigste, men det sociale: ”Det er bra med det nordiske samarbejde. Det er jeg meget glad for,” siger hun og roser i samme åndedræt de danske kvinder, som er i kamp mod Sverige i samme øjeblik.

Westernfest
Turneringen foregår over to dage med sociale arrangementer både fredag og lørdag aften.

Den første aften er alkoholfri, for spillerne skal være friske til lørdagens kampe.

Det afholder dog ikke deltagerne fra at holde en god fest, fortæller Anders Strandhave fra Krifo: ”Vi mixer landene til forskellige konkurrencer,” siger han i pausen i kampen mellem Danmark og Sverige.

Lørdag er der til gengæld westernfest i Pejsegårdens festlokaler med udklædning: ”Det bliver en kæmpefest,” siger Anders Strandhave, inden han igen koncentrerer sig om sin trænergerning.

”Vi skal have mere fysik på anden halvleg. Husk 4’eren er farlig og deres målmand er usikker,” lyder det til kvinderne.

Kampen ender dog alligevel med et nederlag.

Fantastisk arrangement
Fagbladet møder kun glade deltagere. Det gælder også den svenske træner Hans Falk, som er tilfreds med den friske sejr over Danmark.

”Det er fantastisk at være til NM her i Danmark,” siger han og tilføjer med et glimt i øjet: ”Og vi er her for vinde.”

Det sidste fik han delvis indfriet. Sverige genvandt guld for mændene, mens Norge genvandt guldet for kvinderne.

 

SLUTSTILLING

DAMER 

1. Norge
2. Sverige
3. Norge
4. Danmark

HERRER

1 . Sverige
2. Finland
3. Norge
4. Danmark