04.07.2024

TJM bygger billige ungdomsboliger

Interesseforeningen, som står bag TJM Forsikring, har besluttet at tilbyde 2.000 ungdomsboliger til forsikringstagerne og deres børn. De første 200 boliger står allerede klar til studiestart til sommer.

Der er godt nyt til de mange unge, som står og mangler en bolig.

Til september åbner TJM Byen i København i et samarbejde mellem Interesseforeningen/TJM Forsikring og Container Living.

Byen får plads til 200 unge, som kommer til at bo i rå og bæredygtig containerarkitektur. Hver lejlighed bliver på 30 m2 med eget bad og køkken med en husleje på under 5.000 kroner om måneden.

Pengene kommer fra Interesseforeningens formue, som er bygget op siden Tjenestemændenes Forsikring blev stiftet i 1936. Pengene har været investeret passivt, men foreningen har nu besluttet, at der skal investeres aktivt i billige ungdomsboliger, så en del af formuen kan gøre gavn for foreningens knap 150.000 forsikringstagere og deres børn.

Formand for Interesseforeningen Henrik Horup siger: ”Interesseforeningen vil gerne investere i unge menneskers fremtid. Med dette projekt sikrer vi, at flere unge kan få en god start på voksenlivet. Der er en kolossal mangel på boliger til unge. Boliger som almindelige mennesker kan betale. Jeg er overbevist om, at TJM Byen bliver et projekt, som mange vil få glæde af i de kommende år.”

TJM byens placering er endnu ikke besluttet, men der forhandles om flere mulige grunde. Opskrivning til boligerne forventes at begynde i foråret 2020.

Fængselsforbundet skriver ud til vores medlemmer, når vi kommer så langt.

De 200 boliger er alene første etape. Visionen er at ende med 2.000 nye billige ungdomsboliger i hele Danmark.

Af Søren Gregersen

 

Interesseforeningen
Bag Interesseforeningen står en række faglige organisationer, herunder Fængselsforbundet. Interesseforeningen ejer TJM Forsikring, som er en selvstændig del af TRYG-familien.