04.07.2024

Ansatte fra Sønder Omme , der deltog i fængslets egen udgave af Stafet for Livet

Sønder Omme Fængsel løber for livet

Kræftens Bekæmpelse arrangerer hvert år Stafet for Livet for at samle ind til kampen mod kræft. I år deltog Sønder Omme Fængsel med deres helt egen udgave af arrangementet. 

Der var stor opbakning hos både ledelse, indsatte og ansatte, da fængselsbetjent Heidi Liza Sørensen foreslog, at Kræftens Bekæmpelse-arrangementet Stafet for Livet rykkede ind i Sønder Omme Fængsel.

I alt donerede 111 indsatte til arrangementet, nogle af dem selvom de ikke kunne deltage. 19 ansatte meldte sig til. Hver deltager betalte 50 kroner for at være med, så Sønder Omme fik i alt indsamlet 6.500 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

”Det blev en virkelig god dag med rigtig god stemning. To af de indsatte havde meldt sig til som ’fightere’ fordi de selv har haft kræft, så de gik forest i gule bluser på den første runde. Det var meget rørende,” siger Heidi Liza Sørensen.

Præmier og underholdning
Stafet for Livet, kirken og fængslets Røde Kors butik havde doneret præmier til lodtrækningen, og dagen bød også på mad og underholdning med Clifford og Hein.

”Jeg er virkelig stolt af det arrangement, vi fik stablet på benene og de penge, vi fik samlet ind til Kræftens Bekæmpelse,” siger Heidi Liza Sørensen og fortæller, at institutionschef Torsten Holst Laursen også var så glad for arrangementet, at han overvejer, om det skal være en tradition fremover.

Heidi Liza Sørensen er med i styregruppen i den lokale afdeling af Stafet for Livet i Filskov ved Billund.

”Det var jo ikke rigtig en mulighed at tage de indsatte med. Men så tænkte jeg, at hvis ikke vi kan tage de indsatte med ud til Stafet for Livet, kan vi tage Stafet for Livet med ind til dem,” siger Heidi Liza Sørensen, der herefter gik i gang med den helt store planlægning sammen med en af fængslets værkmestre, Anne Marie Winther. Stedets andre værkmestre hjalp med at bygge en scene og afvikle selve arrangementet, hvor også tre medlemmer fra Stafet for Livet i Filskov deltog.

Om Stafet for Livet
Stafet for Livet varer i sin udgave uden for murene i 24 timer for at symbolere en evig og ustoppelig kamp mod kræft. I Sønder Omme Fængsels udgave varede den dog kun i fire timer.

Af Maria Hamilton