04.07.2024

Rygeforbud på cellerne – helt ude i hampen!

Har vi ikke rigelig med konflikter samt anledning til disse i forvejen? Vi låner vores klienter et værelse i x-antal måneder eller år, og fratager dem den sidste rest af personlig frihed/dømmekraft.

Hvordan har man tænkt sig at udmønte dette forbud i praksis? Skal vi rende på gårdtur i tide og utide?

Hvor mange af os har ikke oplevet, hvordan en paniksmøg på rette tid og sted, har afværget en utilsigtet situation med en klient. Eller hvordan dunsten fra cellen på en frivillig isolationsafdeling fra en mindre renlig klient, trods alt elimineres lidt af røgen fra en Grøn Cecil.

De heldigvis mange inkarnerede ikke-rygere blandt ansatte, kan for eksempel åbne et vindue fem minutter.før man skal ind og visitere en celle, eller have en snak.

Hvad bliver det næste….. at pålægge klienterne at være veganere på grund af CO2 udslippet fra de pruttende køer? Det vil en indsat med udsigt til 16 år sikkert have fuld forståelse for!

Det er ikke så mærkeligt at politikere og ministre, som gang på gang afslører, at de ikke har en “Pind” kendskab til virkeligheden, kan stille sådant et forslag, men det vækker undren at vores forbundsformand, som jo er faglært, bakker op om det.

Bo Lauridsen, værkmester
Statsfængslet  i Vridsløselille.