04.07.2024

Kim Lundquist går på pension

Med udgangen af april takker en institution i institutionen af. Efter mere end 40 år i Kriminalforsorgen, tager Kim Lundqvist hul på livet som pensionist.

D. 1. januar 1981 mødte en ung og håbefuld Kim op i Horserød Fængsel til det, der skulle blive en lang og varieret karriere. Kims tid i Kriminalforsorgen har bragt ham vidt omkring: til Horserød Fængsel, Vestre Fængsel, Ellebæk, Sjælsmark og senest til Kalundborg Arrest. Kim har i sin tid haft mange forskellige hatte på: fængselsbetjent, værkmester, tillidsmand, multikunstner og handyman. Og ikke mindst: historiefortæller.

Kim har også være aktiv i diverse idrætsdiscipliner inden for KRIFO, hvor fodbolden nok trak mest. Det er i hvert fald det, vi har konkluderet ud fra hans historier fra Nyborg Stævnerne. Kim har angiveligt så mange medaljer fra stævnerne, at han får dårlig ryg, hvis han ifører sig dem alle på en gang.

Hvis man er så privilegeret at have en vagt med Kim, så ligger 2 ting helt fast: du keder dig ikke og du går ikke sulten i seng. Kim er altid garant for en god historie (eller 10). Og så er han kongen af sovs.

Nu venter så pensionisttilværelsen. Mon ikke Kim skal bruge tiden sammen med sin hustru, Lene, og deres hund, Bebse. Han skal nok også bruge noget af sin nyvundne tid sammen med sin datter, Jannie, og hans 2 børnebørn. Og mon ikke der også bliver tid at passe den have, som får forbipasserende til at stoppe op i ren beundring. Der bliver i hvert fald helt sikkert tid til at pudse fortjenstmedaljen, som Kim opnåede efter mange års tro tjeneste i Kriminalforsorgen.

En ting er helt sikkert: vi kommer til at savne dig, Kim! Her bliver så stille i Kalundborg. Og hvem skal nu fikse tingene, når de går i stykker?

Tak for din humor, dine historier, din gode mad og dit store engagement i Kalundborg Arrest. Vi ønsker dig stort tillykke og lykke til med din nye status som pensionist.

Kærlig hilsen
Dine kollegaer i Kalundborg Arrest