04.07.2024

Hvornår var du sidst på kursus?

THOMAS WENZELL, HOLSTEBRO ARREST
Uha, det er længe siden. Jeg kan ikke huske det. Måske er det seks år siden, det var et kursus om ADHD. Vi taler om det, når jeg er til MUS, men jeg får at vide, der ikke er råd. Jeg har selv betalt første del af et kursus i NADA. Nu håber jeg, jeg kan få anden del gennem Kompetencefonden.

HENRIK UHRENHOLDT, AARHUS ARREST
Det kan jeg simpelthen ikke huske, men det er ikke, mens jeg har været i Aarhus Arrest, så det er mindst ni år siden. Det var vist et kommunikationskursus. Jeg har spurgt, om jeg kunne komme på kursus og lære noget om andre kulturer, for vi har mange indsatte med anden etnisk baggrund. Men der har hverken været tid eller penge til det.

BETTINA VIKKELSØ, SØNDER OMME FÆNGSEL
Det ved jeg simpelthen ikke, hmmmm, nej, jeg kan ikke huske det. Det er mange år siden. Jeg har jo spurgt til medarbejderudviklingssamtalen, hvad jeg har af muligheder, og svaret er: ingen. Pengene og personalesituationen er ikke til det.

JESPER BADE POULSEN, NYBORG FÆNGSEL
Der var en fra Fyns Politi, som talte om bandekriminelle for fem år siden. Ellers kan jeg ikke huske andet de sidste 12 år. Der skulle have været et kursus om psykisk syge indsatte, men det blev ikke til noget.

JOHN STRANDSKOV, RINGSTED ARREST
Det kan jeg ikke huske… Nå jo. Det var et kursus i konflikthåndtering, der har ikke været andet de sidste 10-15 år. Tidligere havde Kriminalforsorgen et kursuskatalog til medarbejderne. Det har vi ikke længere.

PETER STEEN HANSEN, NYKØBING FALSTER ARREST
Vi havde en arbejdsmiljødag i juni. Og så var der forløbet med ’Lås op til fremtiden’. Det er snart længe siden. Men jeg husker ingen individuelle kurser. Det er ikke noget, som de rutter med.

MICHAEL MATHIESEN, UDLÆNDINGEINSTITUTION ELLEBÆK
Jeg har været på ét kursus i løbet af de sidste 25 år. Det var i 2014 eller 2015. Et kursus i vredeshåndtering. Jeg beder ellers altid om efteruddannelse, når der er MUS, men jeg får at vide, at der ikke er penge til det.

Manglende udviklingsmuligheder er hovedårsag til, at fængselsbetjente siger op

”Jeg vil bare gerne kunne gøre mit job ordentligt”