04.07.2024

Frede Gammelgaard er gået på pension

Den 1. september 2017 gik vores ældste og mest erfarne betjent i Nykøbing Falster Arrest på velfortjent pension efter godt 34 år i etaten.

Frede Gammelgaard startede ved Københavns Fængsler i august 1983, og kom til Nykøbing Falster Arrest i april 1987 som afløser for en langtidssyg kollega. Cirka et år efter blev denne midlertidige post konverteret til en fast stilling.

Mange kollegaer er gået ind og ud ad døren i alle disse år, men Frede er trofast blevet hængende. Han har på imponerende vis formået at tilpasse sig et omskifteligt system, som har stillet store krav til personalets evne til at navigere i snart den ene politiske retning og snart den anden. På trods af dette har Frede altid bevaret sit gode humør og evne til at se det bedste i enhver given situation. Frede var desuden arrestens tillidsmand igennem mange år.

Som kollega er du aldrig gået forgæves til Frede, hvis der skulle bruges hjælp til en opgave, og han har gavmildt øst ud af sin store erfaring. Talløse er også de ekstravagter, som Frede har taget ved sygdom eller hvis en kollega havde brug for at bytte en vagt. Mange kollegaer har desuden nydt godt af Fredes kulinariske evner, og mangt et prangende måltid har han fremtryllet i arrestens køkken.

Nu skal du så til at nyde dit otium Frede. Der bliver sikkert tid til endnu flere rejser til Tyrkiet, hvor han efterhånden betragtes som en af de lokale, og din store interesse for jagt skal også passes.

Du slap heldigvis for at opleve, at din arbejdsplads igennem så mange år lukkes (01-11-17), men skulle vi være så heldige, at Nyk. F. Arrest åbner igen, håber vi alle sammen, at du stikker hovedet ind i ny og næ.

På det samlede personales vegne.

Peter Steen Hansen
Institutionstillidsrepræsentant
Bøgestrømmen