04.07.2024

Dødsfald: Henrik Quaade

En kær ven og god kollega er pludselig revet bort. Henrik Quaade, også kendt i daglig tale som Q, er onsdag morgen den 24. januar 2018 pludselig afgået ved døden.

Henrik startede i Kriminalforsorgen tilbage i 2002. Han gjorde tjeneste flere steder blandt andet i Vestre, AH og på Grønland, inden han fandt sin store kærlighed i Nordjylland. Derfor flyttede Henrik tjenestested til Kragskovhede Fængsel i 2011.

Henrik var meget vellidt af kollegaer og blandt de indsatte. Henrik satte en stor ære i at hjælpe med at lave arrangementer, som gjorde hverdagen lidt anderledes for de indsatte. Det kunne være et fodboldstævne i et lukket fængsel, hvor Henrik trak på sin store erfaring som fodbolddommer eller op mod jul hvor der skulle pyntes op på afdelingerne. Her trak Henrik også gerne et par dage ud af kalenderen for at hjælpe til med at finder sponsorrater, julebage og klippe, klistre og flette julehjerter. Alt dette var med til at gøre en ellers travl og til tider frustreret hverdag til en positiv, sjov og spændende dag for alle som var en del af disse små projekter.

Henrik fortalte med glæde om de mange gode oplevelser han havde, med blandt andet historier fra hans ophold på Grønland eller ture til USA, hvor han var på besøg i flere fængsler.

En anden af Henriks store passioner var fællesskabet omkring special-øl, glæden ved at stå bag en bardisk og servere godt øl til andre og få en god snak om øllet. Henrik fortalte, det var ligesom at få ny strøm på de brugte batterier, når der havde været en periode, som havde været særlig hård at komme igennem. Jeg har selv haft fornøjelsen flere gange at stå i samme bar som Henrik, hvor vi har haft mange gode og sjove timer.

Henrik og Ditte blev sidste sommer færdig med at bygge til i deres hus i Hjørring. Henrik var meget stolt over dette byggeri, som han selv havde været en meget stor del af med hjælp fra gode kollegaer, venner og familie. Hen talte tit om, hvor meget han glædede sig til at skulle fejre 90 år fødselsdag sammen med Ditte og vise deres hus frem.

Henrik, du er og vil altid være savnet. Dit smil, glæde og latter er forstummet, men vil leve videre i alle, som du har berørt på din vej. Din tid hos os blev alt for kort, men tak for at du blev en del af os.

Ven og kollega

Michael Hejlesen-Schacht