04.07.2024

Finland blev nummer tre, Sverige nummer to og Danmark nummer et ved de Nordiske Mesterskaber i narkohund, der bliver holdt hvert andet år.

Danmark vinder NM i narkohund

Casper Willumsen er nordisk mester i narkohundeføring sammen med sin hund Cokie, der er ekstra god til at finde nedgravet narko.

En god narkohund skal adlyde ordrer og være trænet i at lugte sig frem til gemte stoffer. Det kan Cokie, der sammen med sin fører Casper Willumsen vandt over hundeførere og hunde fra Finland og Sverige i den nordiske konkurrence. Norge måtte blive hjemme i år på grund af en smitsom hundesygdom, der har bredt sig i landet.

Cokie er otte et halvt år, og Casper Willumsen var egentlig bare med som reserve, så det kom som en overraskelse, da de løb af med sejren.

”Jeg var kun med i konkurrencen, fordi ham der skulle have deltaget havde en hund, der ikke var klar. Så jeg havde slet ikke regnet med noget, også fordi Cokie lå i den ældre ende. Men vi lavede ingen fejl, og det gik rigtig fint,” siger Casper Willumsen, der har været narkohundefører i 11 år. Han og Cokie har også været på politiets nedgravningshold og blev desuden danmarksmestre i 2015.

Lydighed og narkojagt
Konkurrencen fandt sted på Møgelkær Fængsel og indeholdt først en lydighedsdel, hvor Cokie for eksempel skulle adlyde ordren ’dæk’ og ligge stille i fem minutter, mens Casper Willumsen gemte sig.

Herefter skulle Cokie finde hash, heroin og amfetamin på en celle, i kufferter, i transportmidler, på et værksted og nedgravet i jorden. Den sidste disciplin hører til Cokies spidskompetencer.

Der er i alt 15 hundeførere i Danmark.

Af Maria Hamilton