04.07.2024

Bliv fængselsbetjent og få en gratis Tesla

Du har nu mulighed for at blive den heldige ejer af en helt ny Tesla. Kriminalforsorgen har nemlig sat 10 flotte biler på højkant til de første mænd og kvinder, der frivilligt tager jobbet som fængselsbetjent.

Den kreative rekrutteringsstrategi er et forsøg på at få lokket folk til et fag, der i den grad mangler medarbejdere. Faktisk er der flere, der forsvinder, end nye der kommer til. Det er den tendens, man nu forsøger at bremse ved at forære biler væk.

Er det en chance, du ikke kan lade passere, er det om at være hurtig. Tilbuddet gælder nemlig i dag.

Og sørme om der ikke allerede er en nyslået fængselsbetjent i fælden.

Vi har fået fat i Holger Dahl fra Ølstykke, som var hurtig på tasterne:

”Jeg blev ringet op af Kriminalforsorgen med det samme. De stillede mig nogle få spørgsmål, blandt andet om jeg kunne lave englehop. Jeg kunne svare bekræftende på det hele, og så fik jeg at vide, at jeg havde vundet en Tesla,” siger manden stolt.

Den tidligere bankrådgiver har godt nok ikke et kørekort, men han er alligevel glad for bilen. For som han siger: ”Sådan et køretøj pynter jo altid i indkørslen ved siden af cyklen.”

Han har med bilen bundet sig til at blive i jobbet i mindst ti år. Med den såkaldte teslamanøvre forsøger Kriminalforsorgen altså at løse rekruttering og fastholdelse i samme bevægelse.

Der er god brug for begge dele. De seneste ti år har der nemlig været nedgang i antallet af fængselsbetjente, der har sneget sig ned under 2.000, mens antallet af indsatte er steget til over 4.000.

Man kan så spørge, hvilken forskel ti biler kan gøre i det regnestykke? Vi har stillet spørgsmålet til rekrutteringschef Inge. N. Fålk.

”Vi ved godt, det ikke løser alle vores problemer, men det kan skabe en positiv historie om grøn omstilling for vores fag. Vi læner os på denne måde op ad værdier, som de unge går op i,” siger rekrutteringschefen.

Kunne I vælge at bruge pengene på at fastholde nuværende medarbejdere i stedet?

”Hahaha… nej, det er en naiv tankegang. Det er jo to helt forskellige pengekasser,” lyder det fra Inge. N. Fålk.

Holger Dahl har allerede overtaget nøglen til bilen.