04.07.2024

Vi har ikke penge til at løse vores opgaver

Områdetillidsrepræsentant Brian Hedensted


Område Midt- og Nordjylland er bragt i en situation, hvor der skal spares igen. I 2020 skal vi finde cirka 16 millioner, og det i en tid hvor vi har flere fanger, end vi har haft de seneste 40 år. Jeg har som tillidsrepræsentant svært ved at se, hvordan vi skal kunne finde disse penge. Vi har allerede sparet og effektiviseret igennem flere år.

Af Brian Hedensted

Lad mig komme med lidt fakta: I 2015 var der cirka 766 uniformerede ansatte I 2019 var der cirka 655 uniformerede ansatte.

Det betyder, at vi i Midt- og Nordjylland i dag er markant færre uniformerede ansatte, og det i en flerårsaftale periode, hvor der blev givet penge til flere fængselsbetjente og øget sikkerhed for personalet, faktum er dog, at der nu er markant færre på vagt.

I min optik har vi ikke den økonomi, der skal til for at løse vores opgaver. Vi kan ikke opretholde et anstændig sikkerhedsniveau og samtidig resocialisere de indsatte. Politikerne er nødt til at kigge i vores retning. Den sidste flerårsaftale var økonomisk god, men det var under forudsætning af, at vi havde færre indsatte. Nu har vi på landsplan cirka 500 flere indsatte, end vi havde i 2015, og færre medarbejder, det hænger på ingen måde sammen. Vi løfter en kæmpe opgave og arbejder med nogle af de mest udfordrende i vores samfund. Vi fortjener et ordentligt arbejdsmiljø og anstændige rammer at arbejder under.

Forbundet har skrevet til retspolitikerne og vores minister. Om det hjælper ved jeg ikke, men de er gjort bekendt med vores situation, og ellers styrer politikerne os mod afgrunden med åbne øjne!