04.07.2024

400 kg dagpengeparagraffer rullede gennem København

Min A-kasse lavede en gimmick ved at sætte sving i en kæmpe rulle med al dagpengelovgivning, som ansatte og ledige i beskæftigelsessystemet er underlagt. 

Dagpengebureaukratiet er så voldsomt stort, at den optrykte rulle med de 29.231 siders paragraffer var 9 kilometer lang, vejede 400 kilo og var 120 centimeter i diameter.

”Det var politikernes første arbejdsdag i 2017, og vi ville gerne byde dem velkommen med hele dagpengebureaukratiet. Det vokser med 6,23 sider om dagen, og det er alt for meget. Vi håber vores event gav genlyd helt ind bag Christiansborgs mure”, siger Rasmus Felt, pressechef i Min A-kasse.

Sækkepiber og styltemand satte stemningen
Rullen blev skubbet stille af sted fra Valby, ad Vigerslev Allé, videre af Vesterbrogade og ind til Rådhuspladsen. Undervejs fik vi følge af en klarinettist, en harmonikaspiller, tre på sækkepibe og en charmerende mand på stylter. Komikeren Sebastian Dorset live-kommenterede fra Rådhuspladsen, og et brass band tog i mod, da vi ramte Christiansborg. Her blev optoget mødt af en håndfuld politikere, der var rørende enige i det absurde ved paragrafmængden, nemlig Leif Lahn (S) og Karsten Hønge (SF) Finn Sørensen (Ø) og Torsten Gejl (Å).

En stor succes
”Eventen var en succes, og vi er rigtig godt tilfredse. Vi fik direkte kontakt til politikere og en del presseomtale, så vi fik skabt røre og fokus på problematikken. Nu satser vi på, at politikerne bruger 2017 på at slette hele bureaukratiet og starte forfra med friske øjne. Vi står gerne klar med hjælp til at skabe et system baseret på tillid og respekt for den ledige i stedet for mistillid og kontrol”, siger Rasmus Felt og slutter:

”Vi håber 2017 bliver året, hvor vi som a-kasse endelig kan koncentrere os om at hjælpe ledige i job, frem for at bruge næsten al tiden på at fortælle om regler”.

Af Maria Hamilton