Fængselsbetjente chikaneres på Facebook

Fængselsforbundets medlemmer oplever i stigende grad chikaner på de sociale medier.

På det seneste har en række betjente gentagende gange modtaget beskeder fra maskerede personer på Facebook: ”Bliv fængselsbetjent ligesom [navn] den fucking møgso,” står der for eksempel.

Efterfølgende bliver betjentene ringet op.

Det er blandt andet betjente fra Nyborg Fængsel og Vestre Fængsel, som har oplevet de truende beskeder.

Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen tager kraftigt afstand fra chikanerne: ”Det er uacceptabelt og usmageligt, at vores kollegaer oplever dette på grund af deres arbejde. Det skaber selvfølgelig utryghed og bekymring at modtage den slags, når du sidder derhjemme. Det er langt over grænsen at blive antastet på denne måde i den private sfære.”

Forbundsformanden peger på, at chikanerne kan være en konsekvens af, at indsatte skaffer sig adgang til navne på fængselsbetjente ved at søge aktindsigt. En problemstilling regeringen nu forsøger at dæmme op for med et nyt lovforslag.

”Vi er glade for lovforslaget. Det er for nemt at få fat i navne på de fængselsbetjente, som du har været i berøring med. Vi oplever i perioder en strøm af henvendelser fra indsatte, som gerne vil se deres sagsakter. Det kan måske godt være, at nogle af dem gerne vil se deres personjournal og udskrift af urinprøver, men for mange handler det alene om at få fat i navne på fængselsbetjentene,” siger Bo Yde Sørensen.

I nogle tilfælde har indsatte fået udleveret navne på helt op til 80 fængselsbetjente på én gang. En undersøgelse blandt forbundets medlemmer viser, at der er tale om en generel problemstilling i Kriminalforsorgen. Hver anden fængselsbetjent har oplevet at få sit navn udleveret til en indsat i forbindelse med en aktindsigt.

Yderligere information: Forbundsformand Bo Yde Sørensen 72 55 99 98