Vi har et billigt forslag til nye fængsler

Hvis det kun handler om opbevaring, så kender vi en billig løsning. Sådan lyder budskabet fra Fængselsforbundet i en kampagne som iværksættes i dag.

Budskabet henviser til, at der er skåret hårdt på bemandingen i landets fængsler. Gennem de seneste 10 år er der forsvundet flere hundrede stillinger i den uniformerede gruppe. Fortsætter denne udvikling, kan man overveje at droppe den resocialiserende indsats fuldstændig.

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye siger: “Hvis det handler om ren opbevaring i fængslerne, så kan man lige så godt bure fangerne inde og smide nøglen væk. Det er det, vi henviser til i vores kampagne. Men det vil få uoverskuelige konsekvenser. Når fangerne skal ud og være borgere igen, skal de jo ikke være mere kriminelle, end da vi modtog dem.”

Han mener tværtimod, at der er brug for at styrke den resocialiserende indsats i Kriminalforsorgen: “Samarbejde og dialog har afgørende betydning for at bringe de indsatte videre til et liv uden kriminalitet. Selvfølgelig skal der registreres og kontrolleres i fængslerne, men der skal også være tid til uddannelse, behandling og beskæftigelse ellers bidrager fængslerne alene til en negativ spiral.”

Se filmen ‘Ren opbevaring’ her.

Yderligere information: Kim Østerbye, 72 55 99 99.