Velkommen til Thorkild Fogde

Københavns politidirektør erstatter Johan Reimann som Kriminalforsorgens direktør.

Det er den 51-årige jurist Thorkild Fogde, som i de kommende år skal stå i spidsen for landets fængsler og arresthuse.

Tilsvarende sin forgænger kommer Thorkild Fogde fra en stilling som politidirektør i Københavns Politi. Tidligere har han været politidirektør i Nordsjællands Politi, chef for politiområdet i Rigspolitiet og afdelingschef i Justitsministeriet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) siger: ”Med Thorkild Fogde får Kriminalforsorgen en dynamisk direktør med solid erfaring fra politiet og den helt rigtige mand til at håndtere de sikkerhedsmæssige udfordringer, som desværre er blevet en realitet i landets fængsler.”

Også Fængselsforbundets formand Kim Østerbye byder velkommen: ”Jeg ser frem til et godt samarbejde om Kriminalforsorgens udvikling med Thorkild Fogde. Der er mange ting at tage fat på. Vi mangler folk på vagt, volden stiger og reorganiseringen halter. Blot for at nævne tre ting som kræver akut handling. Jeg håber, han vil sætte alt ind for at vende skuden,” siger Kim Østerbye.

“Jeg glæder mig”
Om sit nye job udtaler Thorkild Fogde: “Jeg glæder mig meget til at få mulighed for at sætte mit præg på Kriminalforsorgens udvikling i de kommende år. Jeg vil gøre mit for at bidrage til, at Kriminalforsorgen kan levere en moderne og effektiv straffuldbyrdelse, hvor de ansatte kan gå trygt og sikkert på arbejde, og hvor fasthed og konsekvens i straffuldbyrdelsen går hånd i hånd med en velfungerende indsats for at hjælpe dømte ud af kriminalitet.”

Thorkild Fogde tiltræder i jobbet 1. april 2017.