Velkommen til ny justitsminister

Fængselsforbundet byder velkommen til den nye justitsminister.

“Tillykke med jobbet, Søren Pape. Vi ser frem til et godt samarbejde omkring Kriminalforsorgens udvikling,” siger Fængselsforbundets formand Kim Østerbye.

Kim Østerbye hæfter sig ved, at den nye regering ikke vil tolerere vold og trusler mod fængselsbetjente: “Det er meget positivt, at regeringen fremhæver dette i regeringsgrundlaget. Der er tale om et alvorligt problem, som vokser år for år. Alene i 2016 har der været over 500 volds- og trusselsepisoder mod vores kollegaer. Jeg ser frem til en mere målrettet indsats på dette område.”

Formanden bemærker også, at regeringen vil indføre en strammere kurs mod kriminalitet: “Jeg formoder, at det ikke alene handler om at spærre flere borgere inde, men også om at få flere på ret køl igen. Ellers nytter den skærpede indsats jo ikke noget.”

Kim Østerbye peger på, at der er en række områder, hvor der er brug for at sætte ind, hvis man ønsker færre kriminelle på gaderne: “Vi er for få medarbejdere til at løse opgaverne. Konsekvensen er en overarbejdspukkel større end politiets. Hvis vi skal vende udviklingen, kræver det, at vi indretter Kriminalforsorgen på en helt anden måde. Der skal langt bedre sammenhæng mellem opgaver og ressourcer. Vi har brug for mere fleksible afdelinger. Bedre bemanding, mere uddannelse og mindre bureaukrati. Der er en del at tage fat på.”

Yderligere information: Kim Østerbye, 72 55 99 99