Uddannelseschef om Møgelkær: “Vi glæder os til at komme i gang!”

Uddannelseslederen er ansat, og borgmesteren er klar til at hjælpe med infrastruktur. Den nye skole i Møgelkær er snart virkelighed.

Fagbladet er taget til Møgelkær Fængsel for at besigtige Kriminalforsorgens nye skole i vest.

Det er koldt, og regnen står ned over det gamle fængsel, da vi møder uddannelseschef Anne Bunimowicz, hendes kollegaer fra UCB og Hedensteds borgmester.

Men trods kulden er det ikke visioner for fremtiden, der mangler.

”Vi glæder os til at komme i gang,” siger Anne Bunimowicz og fortæller, at der har været en gruppe arkitekter med ude på stedet. Nu afventer Kriminalforsorgen forslag til, hvordan bygningsmassen i Møgelkær Fængsel bedst bliver udnyttet som skole.

”Der skal være gode undervisningsfaciliteter og kollegiemuligheder, og samtidig skal vi tage højde for, at fængslet også er i dvale med 60 åbne pladser, som i princippet kan blive taget i brug samtidig med, at her er skole,” siger uddannelseschefen.

Gør klar til at åbne hurtigst muligt
Planen er, at skolen åbner til efteråret. Uddannelseslederen er ansat, og der bliver snart slået stillinger op til de cirka ti medarbejdere, der skal være med til at drive uddannelsesafdelingen i det jyske.

”Vi kan desværre ikke sige præcist endnu, hvornår det første hold kan starte. Men vi forsøger alt, hvad vi kan for at blive klar til sensommeren,” siger Anne Bunimowicz.

Underviserne på skolen skal være både civile og fængselsbetjente, som det også er tilfældet på skolen i Birkerød.

”Vi håber på at kunne rekruttere 50 nye elever til efteråret, men vi kan jo ikke vide det med sikkerhed. Vi ved bare, at politiet oplevede et meroptag, da de fik en skole i Jylland, ” siger Anne Bunimowicz.

”Det er meget vigtigt for mig, at de to uddannelsesforløb bliver så ensartede, at vores elever ikke kan mærke forskel på, om de er uddannet det ene sted eller det andet, når de møder hinanden ude i fængslerne,” siger uddannelseschefen.

Det er forventningen, at der skal være 50 elever årligt på den nye skole.

I april sættes der en rekrutteringskampagne i gang for elever til optag efter sommerferien og altså også til den nye skole.

”Vi håber på at kunne rekruttere 50 nye elever til efteråret, men vi kan jo ikke vide det med sikkerhed. Vi ved bare, at politiet oplevede et meroptag, da de fik en skole i Jylland, ” siger Anne Bunimowicz.

Borgmesteren er klar
Kasper Glyngø er borgmester i Hedensted kommune, hvor Møgelkær Fængsel ligger. Han glæder sig til, der igen kommer liv i bygningerne.

”Det er dejligt, at der igen kommer arbejdspladser og liv for lokalsamfundet. Vi har jo haft et samarbejde med Kriminalforsorgen i mange år, og det har altid været godt,” siger Hedensteds borgmester.

”Derfor er vi også klar til at gå i dialog og lytte til ønsker om for eksempel flere busser til Møgelkær eller andet. Vi vil også gerne være behjælpelige med selve rekrutteringen.”

Af Maria Hamilton