Thorkild Fogde stopper som direktør

Kriminalforsorgens direktør skal være rigspolitichef.

Thorkild Fogde, som har været direktør for Kriminalforsorgen siden 2017, vender tilbage til politiet og bliver rigspolitichef fra 1. marts 2020.

Thorkild Fogde udtaler i den forbindelse i en pressemeddelelse: ”Jeg er glad og stolt over, at justitsministeren vil indstille mig til ny rigspolitichef på et så afgørende tidspunkt, hvor linjerne for fremtidens politi skal tegnes og føres ud i livet. Det bliver en meget stor opgave, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med politiets mange dygtige ledere, ansatte og samarbejdspartnere”.

Mens justitsminister Nick Hækkerup (S) siger: ”Jeg kender Thorkild Fogde som direktør for Kriminalforsorgen, hvor han har stået i spidsen for en væsentlig modernisering af Kriminalforsorgen. Han har haft en lang karriere i Justitsministeriets koncern, som politidirektør i flere politikredse og senest som direktør for Kriminalforsorgen. Han har derfor et indgående kendskab til det samlede retssystem og kan skabe rammerne for et moderne politi, der skal tættere på borgerne, og som samtidig kan håndtere den komplicerede organiserede kriminalitet. Jeg er derfor sikker på, at Thorkild Fogde med hans mangeårige topledererfaring er den helt rette mand i spidsen for dansk politi”.


THORKILDS CV

2017 –            Direktør for Kriminalforsorgen

2013-2017         Politidirektør, Københavns Politi

2012-2013         Politidirektør, Rigspolitiet

2009-2011         Politidirektør, Nordsjællands Politi

2004-2009         Afdelingschef, Justitsministeriet