Skole i vest på plads

Regeringen og Dansk Folkeparti etablerer med finanslovsaftalen en skole for fængselsbetjente i Vestdanmark.

Fremover bliver det muligt både at uddanne sig som fængselsbetjent øst og vest for Storebælt. Med finanslovsaftalen i dag opretter regeringen og DF nemlig en skole i Vestdanmark som supplement til den nuværende i Birkerød.Skolen får plads til cirka 50 elever årligt, og kommer til at koste 49 millioner kroner i 2019 og 21 millioner årligt efterfølgende. Det er ikke afklaret, hvor skolen kommer til at ligge.Med den nye skole håber forligspartierne at styrke rekrutteringen af fængselsbetjente. Det fremgår indirekte af aftalen, at kampagnen i 2018 ikke har nået sit mål. Derfor skal Kriminalforsorgen nu igangsætte en rekrutteringsanalyse, der skal bidrage til at øge antallet af elever på fængselsbetjentuddannelsen.

Den nye politiskole i Jylland har vist sig at øge antallet af ansøgere. Det tror jeg også den nye skole for fængselsbetjente kommer til at gøre,” siger Kim Østerbye.

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye hilser den nye skole velkommen: “Den nye politiskole i Jylland har vist sig at øge antallet af ansøgere. Det tror jeg også den nye skole for fængselsbetjente kommer til at gøre. Det har betydning, hvor langt du skal køre for at få i gå skole. Derfor er det godt, at vi får mulighed for at uddanne betjente i Vestdanmark,” siger han.

PTSD-ramte fængselsbetjente
Aftaleparterne er desuden enige om, at det skal undersøges, hvordan der sikres tilfredsstillende arbejdsvilkår for Kriminalforsorgens ansatte, herunder hvordan man bliver bedre til forebygge at fængselsbetjente rammes af PTSD.

Af Søren Gregersen

Læs mere om en skole i Jylland her: Fængselsforbundet: Lad os bruge Møgelkær som midlertidig uddannelsesinstitution

DF stiller finanslovskrav om fængselsbetjentuddannelse i Vestdanmark

Socialdemokratiet: Vi skal uddanne fængselsbetjente i Vestdanmark

Venstre om skole i Jylland: “Det må vi se på”