Skal fængsler nødvendigvis være grimme?

Det er hul i hovedet at gå efter lavkvalitet i det nye fængsel på Falster. Sådan lyder budskabet fra Fængselsforbundet, efter Venstre har forsøgt at bremse fængselsbyggeriet, fordi det angiveligt bliver for luksuriøst.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, peger på, at der er tale om en byggeri, som skal holde 100 år. Derfor er der god grund til at satse på kvalitet og langsigtede løsninger. En ting, som man glemte, da Statsfængslet Østjylland blev bygget for seks år siden.

“Hvis man ønsker et fængsel med talrige byggefejl, alarmer som ikke virker og en millionregning i reparationer, skal man blot gentage byggeriet i Østjylland. Men det er jo netop det, som Kriminalforsorgen forsøger at undgå med det nye fængsel på Falster,” siger Kim Østerbye.

Han undrer sig over kritikken, om at det nye fængsel bliver for flot: “Behøver et fængsel nødvendigvis at være grimt? Får man bedre resocialisering ud at placere fangerne i trøstesløse celler? Jeg tror det ikke. Tværtimod – talrige undersøgelser viser det modsatte. Ønsker folk på Falster at kigge på en rædderlighed? Næppe,” siger Kim Østerbye.

Han peger desuden på, at den omdiskuterede æbleplantage i det nye fængsel ikke blot er til pynt, men skal bruges til at beskæftige de indsatte.

Yderligere information, Kim Østerbye, 72 55 99 99.