Vi overvejer at finde et andet job. Sådan lyder budskabet fra seks ud af ti af Kriminalforsorgens medarbejdere i en ny trivselsundersøgelse blandt alle ansatte i Kriminalforsorgens institutioner.
Undersøgelsen viser, at medarbejdernes trivsel i Kriminalforsorgen stadig ligger under landsgennemsnittet for landets øvrige lønmodtagere.
Derfor overrasker det ikke Fængselsforbundets formand Kim Østerbye, at 60 procent overvejer at stoppe i jobbet: “Medarbejderne oplever mindre indflydelse, involvering og føler sig dårligere informeret end andre lønmodtagere. Når disse ting halter, søger folk væk.”
I den samme undersøgelse i Kriminalforsorgen for fire år siden var det 50 procent, som overvejede at stoppe.
Alt er dog ikke skidt i trivselsundersøgelsen. Ud af 32 målepunkter er det gået tilbage på 13 punkter i forhold til undersøgelsen for fire år siden, men samtidig er det gået fremad på 19 andre punkter.
Der er altså områder, hvor medarbejderne trives bedre. Blandt andet fungerer den sociale støtte mellem kollegaerne bedre. På samme måde er den såkaldte sociale kapital styrket. Det er et mål for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere.
“Det er glædeligt, at vi nu bevæger os i den rigtige retning, når det handler om tillid og samarbejde,” siger Kim Østerbye.