Psykisk syg fange overfalder tre fængselsbetjente

Tre fængselsbetjente er fredag den 18. juli blevet overfaldet af en psykisk syg indsat på Statsfængslet i Vridsløselille.

Den indsatte har angiveligt snittet de to af betjentene i halsen og på armen med et ituslået aksebæger, mens den tredje betjent har fået knytnæveslag i hovedet.

De to betjente med snitsår er kørt på skadestuen. Alle tre betjente er stærkt chokerede efter episoden.

Det er ikke første gang, overfaldsmanden har givet personalet problemer. Den 10. juli forsøgte han at begå selvmord, ligesom han tidligere har forsøgt hærværk og brandstiftelse.

Overfaldet på det tre betjente er endnu et tragisk eksempel på konsekvenserne af, at psykisk syge personer afsoner i fængslerne. Det mener formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye:

”Det er desværre hverken første eller sidste gang, kollegaer udsættes for grove overfald fra psykisk syge indsatte. Alle er enige om, at de ikke bør sidde i vores fængsler – og det bør give stof til eftertanke, at overfaldsmanden før har givet problemer og tydeligvis var psykisk ustabil,” siger Kim Østerbye.

I foråret afslørede en screening, at ni ud af ti indsatte på Københavns Fængsler havde psykiske lidelser, mens otte procent var diagnosticeret som sindssyge. Det bør ifølge formanden sætte alarmklokkerne i gang hos de ansvarlige politikere.

Yderligere information, Kim Østerbye, 72 55 99 99.