Nyt overfald: Psykisk syg fange går amok på fængselsbetjente

Endnu en gang har fængselsbetjente været udsat for et voldsomt overfald fra en psykisk syg fange på Statsfængslet i Vridsløselille.

Overfaldet sker om aftenen den 29. juli – mindre end 14 dage efter det seneste grove overfald fra en anden psykisk syg indsat i samme fængsel.

Forud for overfaldet har den psykisk syge været anbragt i sikringscelle og bedt om mere medicin. Han har også spurgt, hvornår han kan blive indlagt igen. Pludselig går han amok, vælter en fængselsbetjent omkuld og tager hans nøgler.

I forsøget på at få den psykisk syge under kontrol anvender fængselsbetjentene efter flere advarsler peberspray. Det stopper ham dog ikke, hvorefter de må trække deres stave. Heller ikke dette hjælper, og betjentene bliver ramt af slag og spark på kroppen.

Først da flere kollegaer kommer til undsætning, lykkes det dem at overmande den psykisk syge, som de fikserer i sikringscelle.

Episoden understreger, at situationen med de mange psykisk syge indsatte i fængslerne er uholdbar. Det mener formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, som kræver omgående politisk handling:

”Det er skræmmende, at der på mindre end 14 dage har været to voldsomme overfald fra psykisk syge indsatte mod fængselsbetjente i samme fængsel. Det kræver omgående politisk handling. Enten må man lave flere pladser på de lukkede psykiatriske afdelinger. Eller også må man tage konsekvensen og skabe mere anstændige behandlingsforhold for de psykisk syge, hvis man virkelig mener de hører til i fængslerne,” siger Kim Østerbye.

Personalet har efterfølgende forsøgt at få den psykisk syge indsatte indlagt på Glostrups psykiatriske afdeling, men uden held.

Yderligere information, Kim Østerbye, 72 55 99 99. 

 

Læs Pressemeddelelsen