Nyt overfald i Statsfængslet i Nyborg

Den samme iraker, som søndag formiddag overfaldt to fængselsbetjente i Statsfængslet i Nyborg, har overfaldet en fængselsbetjent igen.

Den irakiske mand angreb i går aftes en fængselsbetjent med et lysstofrør, da døren blev åbnet til mandens celle. Fængselsbetjenten blev skåret i begge arme og skulle efterfølgende syes på sygehuset.

Fængslet er forståeligt nok opmærksom på, at irakeren udgør en sikkerhedsrisiko. Derfor var der fire betjente til stede, da døren blev åbnet. Alligevel lykkedes det manden at gennemføre overfaldet. Betjentene ønskede at tilse irakeren, fordi kan havde skåret sig selv på overkroppen.

Det er det femte overfald mod fængselsbetjente inden for kort tid. Søndag overfaldt irakeren to betjente i Statsfængslet i Nyborg. For en uge siden skete der to overfald i Anstalten ved Herstedvester. Ugen før angreb en rumæner en fængselsbetjent i Arresthuset i Silkeborg.

Fængselsforbundet formand, Kim Østerbye, siger: “Jeg ved selvfølgelig, at overfald kan være en del af jobbet som fængselsbetjent. Men at vores kollegaer bliver overfaldet fem gange på 14 dage, er meget usædvanligt. Det vidner om, at miljøet i fængslerne er under stærkt pres.” 

Yderligere information, Kim Østerbye, 72 55 99 99.