Landets første ubemandede fængsel

Sikkerheden er i top i fængslet ved Ebeltoft.

I dag åbner Kriminalforsorgen et nyt fængsel på Djursland helt uden personale. Fængslet er inspireret af de nye supermarkeder, som på samme måde fungerer uden medarbejdere.

Michael Petersen fra Kriminalforsorgen ser frem til at afprøve det nye koncept, hvor 300 indsatte får lov til at passe sig selv.

”Vi er meget glade for at teste det ubemandede koncept. Det er en rigtig god løsning på vores personalesituation. Vi mangler jo fængselsbetjente og de indsatte bliver ved med at strømme ind, så på denne måde slår vi to fluer med et smæk,” siger ressourcestyringskonsulenten fra Kriminalforsorgens partnerskab for kapacitetsoptimering.

Når de indsatte ankommer til fængslet, tjekker de selv ind ved at scanne en QR-kode ved indgangen. Derefter opretter de sig som bruger med MitID. Til sidst printes automatisk en handlingsplan for den enkelte.

Michael Petersen fortsætter: ”Jeg læste om Let-Købs nye butikker i ugeavisen og tænkte: Hvorfor har vi ikke tænkt på det? Og så var der ikke langt fra tanke til handling.”

Men hvad med sikkerhed og resocialisering og den slags?

”Jeg er sikker på, at de søde indsatte finder ud af det med hinanden,” siger ressourcestyringskonsulenten.