Kære kollegaer

Situationen er ikke blevet mindre underlig siden sidste gang, jeg skrev til jer, og jeg ved godt, at I hver dag går på arbejde med både frustrationer og bunkevis af spørgsmål. Jeg ved også, at I går på arbejde med jeres vanlige kampgejst og sammenhold.

Som en betjent i Storstrøm sagde til vores fagblad i går: ”Kollegaskabet bliver tættere i sådan en situation. Vi kan tale sammen om tingene og få afløb for frustrationer. Vi holder hinanden ved jorden, så panikken ikke løber af med os, og jeg synes vi er rigtig gode til at holde roen, når vi er sammen med de indsatte.”

I skal vide, at vi er meget bevidste om, at I møder nye udfordringer, der følger med de nye situationer, I står i.

Når I skal isolere indsatte med tegn på Corona, når I skal tackle de indsattes frustrationer over manglende besøg og udgang og når I samtidig skal forholde jer til jeres familier og eventuelt særligt udsatte mellem jeres nærmeste.

Vi har skarpt fokus på at finde løsninger i samarbejde med ledelsen og er i tæt kontakt løbende om de udfordringer, der opstår i arbejdet med at få en nogenlunde almindelig hverdag til at fungere. Vi holder det inden for Kriminalforsorgens fire vægge for at holde så meget ro på situationen, som vi kan.

Jeg ved godt, at der også opstår mange problemer og spørgsmål om timer, tillæg og lignende, og jeg lover at være nøjagtig lige så fokuseret på oprydningsarbejdet, når vi når om på den anden side og får overblik over situationen i sin helhed.

Hold fanen højt så længe og husk at der sættes stor pris på jeres indsats.

Med venlig hilsen

Bo Yde Sørensen
Forbundsformand