Feriegodtgørelse eller ferie med løn – hvad betaler sig bedst?


Har du meget overarbejde, kan det betale sig at få feriegodtgørelse på 12 procent af lønnen i stedet for ferie med løn

Det er dog blevet mindre attraktivt at vælge feriegodtgørelse efter den nye overenskomstaftale. Den særlige feriegodtgørelse er nemlig steget til 2,02 procent. Det er en fordel for ferie med løn, og derfor skal der mere overarbejde til, før det kan betale sig at vælge feriegodtgørelse.

Før kunne det betale sig ved 10.000 kroner årligt overarbejde – nu kræver det overarbejde for cirka 30.000 kroner.

Ved overarbejde for årligt 100.000 kroner vil du før skat tjene cirka 7.000 kroner om året på at vælge feriegodtgørelsen.

Valget er bindende for ferieåret (fra 1. september 2024 – 31. august 2025), og feriegodtgørelsen vil blive indbetalt på din FerieKonto hver måned.

Ønsker du i år at modtage feriegodtgørelse i stedet for løn og ferietillæg, skal du give din arbejdsgiver besked inden ferieårets begyndelse (altså den 1. september 2024). Du skal også sende en mail til HR: Vest: hr.vest@krfo.dk. Øst: hr.oest@krfo.dk

I mailen skal du skrive, at du ønsker feriegodtgørelse fremfor ferie med løn og ferietillæg i det kommende ferieår, og oplyse dit fulde navn og CPR-nummer. HR-enheden skal modtage mailen fra dig senest lørdag den 31. august 2024.

Når HR-enheden har behandlet din anmodning, vil du modtage en skriftlig bekræftelse i e-Boks.

Har du yderligere spørgsmål, kan du henvende dig til HR-enheden eller Tjenesteenheden.