Femte overfald mod fængselsbetjente på en uge

Torsdag aften blev en fængselsbetjent overfaldet i Helsingør Arrest, da han blev tilkaldt af en indsat. Betjenten blev slået flere gange i hovedet, da han åbnede døren til den indsattes celle. Overfaldet skete tilsyneladende umotiveret. Betjenten og en kollega – som kom til assistance – blev skadet og efterfølgende kørt til skadestuen.

Det er den femte voldelige episode mod fængselsbetjente i løbet af ugen.

Mandag gik en fange amok i Politigårdens Fængsel. Han spyttede en betjent i ansigtet og reagerede voldeligt mod personalet. Episoden skete kort efter, at den indsatte havde slået sin forsvarsadvokat i hovedet flere gange.

Samme dag blev en fængselsbetjent angrebet med kniv i Udlændingecenter Ellebæk, da han forsøgte at lægge sig mellem to indsatte, der var kommet i håndgemæng.

Søndag blev en fængselsbetjent overfaldet i Vestre Fængsel. En fange brugte en vasketøjssæk til at støde betjenten hårdt i brystet og tildelte derefter betjenten knytnæveslag i ansigtet.

Samme dag blev to fængselsbetjente slået med knytnæve i ansigtet i Blegdamsvejens Fængsel i København.

I 2017 er der foreløbig registeret 43 volds- og trusselsepisoder mod personalet i Kriminalforsorgen. I 2016 blev der registreret 619 episoder.

Yderligere information: Kim Østerbye, 72 55 99 99.