Fangeflugt fra Herstedvester FængselDet lykkedes i dag flygtede Peter Madsen at flygte fra Herstedvester Fængsel. Han kom gennem fængselsporten ved at true med en pistollignende genstand og ved at holde en psykolog som gidsel.

Fangeflugten varede dog ikke mange minutter, da det lokale politi hurtigt, og med hjælp fra fængselsbetjentene på stedet, fik indkredset og anholdt den flygtede.

Voldsom situation
Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen er berørt af situationen, men ikke chokeret:

“Først og fremmest tænker jeg på de kollegaer, der har været impliceret i fangeflugten. Det er noget, der for alvor sætter sig, og jeg håber, de får god hjælp til at ryste situationen af sig igen,” siger han.

“Dernæst vil jeg gerne understrege, at mine kollegaer i Herstedvester Fængsel gjorde det eneste rigtige, da de lukkede fangen ud gennem porten. Vi går langt for at holde de indsatte inden for murene, men vi sætter ikke menneskeliv på spil, og vi bliver nødt til at tage udgangspunkt i, at en pistollignende genstand er en pistol indtil det modsatte er bevist.  Jeg bliver også nødt til at sige, at det desværre ikke overrasker mig, at den slags sker. Vi er ikke fængselsbetjente nok, vi kan ikke længere opretholde den sikkerhed, der er nødvendig,” siger forbundsformanden.


Hver tredje fængselsbetjent i Herstedvester er væk